Το σπήλαιο της Κεφαλονιάς, όπου τραγούδησε η Μαρία Κάλλας!

Το σπήλαιο της Δρογκαράτης, ένα θαύμα της φύσης

Ανακαλύφθηκε τυχαία πριν από 300 χρόνια, όταν ένας ισχυρός σεισμός κατέστρεψε ένα μέρος του και δημιουργήθηκε η είσοδος. Και τότε αποκαλύφθηκε το θαύμα της φύσης, ένα έργο τέχνης, σε όλο του μεγαλείο. Είναι το σπήλαιο Δρογκαράτης, στην Κεφαλονιά με την ηλικία του να τοποθετείται γύρω στα 150 εκατομμύρια έτη.

Το σπήλαιο βρίσκεται βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ από τη Σάμη, στην περιοχή των Χαλιωτάτων και το βάθος του φθάνει τα 60 μέτρα κάτω από το επίπεδο του εδάφους, ενώ από το 1963 είναι ανοιχτό για το κοινό. Όποιος το επισκέπτεται, μένει να παρακολουθεί με δέος το έργο τέχνης που αντικρίζει. Πορτοκαλί και κίτρινοι σταλακτίτες κρέμονται από την οροφή σαν κουρτίνες, ενώ υαλοειδείς σταλαγμίτες αναδύονται για να σχηματίσουν εξωπραγματικούς θαλάμους.

Η μεγάλη αίθουσα του σπηλαίου (900 τ.μ) ονομάζεται «Σάλα της Αποθέωσης» λόγω της τέλειας ακουστικής της. Μάλιστα, λέγεται πως όταν η Μαρία Κάλλας επισκέφθηκε το σπήλαιο, ενθουσιάστηκε τόσο από την ποιότητα του ήχου, που τραγούδησε μια σύντομη άρια για να χαρεί την ακουστική του χώρου.

Το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι το μοναδικό σπήλαιο, όπου στο εσωτερικό του διοργανώνονται συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις. Επίσης, θεωρείται από τα καταλληλότερα σπήλαια στην Ελλάδα για σπηλαιοθεραπεία.

newsbeast.gr


Πηγή