Το patratora.gr στηρίζει την κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ

Καθολική συμμετοχή αναμένεται να υπάρξει στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας την Δευτέρα στις 18 Μαρτίου, με τα καταστήματα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και γενικότερα τα μαγαζιά που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης να κλείνουν για μία μέρα, διαμαρτυρόμενα για την πολιτική που ακολουθείται στον κλάδο, στον ασφαλιστικό και στον φορολογικό τομέα, αλλά και σε επιμέρους ζητήματα.

Η συμμετοχή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν αναμένεται να είναι συντριπτική και ήδη σε όλα τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης κυκλοφορούν οι σχετικές αφίσες που αναγγέλλουν ότι τα μαγαζιά την Δευτέρα δεν θα ανοίξουν.

Μαζί με τα καφέ, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν θα ανοίξουν ψησταριές, πιτσαρίες, αλλά και ορισμένα πρατήρια άρτου, ενώ στην απεργία πρόκειται να πάρουν μέρος και ένα μεγάλο μέρος των καταστημάτων εστίασης του Αιγίου.

Το patratora.gr έχοντας σταθεί από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του (2013) δίπλα στον κλάδο της εστίασης και στο τομέα των υπηρεσιών ξέρει καλά ότι η εστίαση δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά, ενώ την κατάσταση έχει επιβαρύνει η φορολογική και ασφαλιστική πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Με πολλούς και διάφορους τρόπους που έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις χωρίς καμία εξαίρεση, μη αναγνωρίζοντας επί της ουσίας τις θέσεις εργασίας που προσφέρει ο κλάδος και ότι χωρίς αυτόν ο δείκτης της ανεργίας της χώρας θα ήταν σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν το patratora.gr να μην στηρίξει τα καταστήματα εστίασης και τον ΣΚΕΑΝΑ σε αυτή την κινητοποίηση, γνωρίζοντας ότι ο κόμπος για τους ελεύθερους επαγγελματίες του είδους έχει φτάσει στο χτένι.

Το patratora.gr χαιρετίζει αυτή την προσπάθεια κατανοώντας απόλυτα τα προβλήματα που αντιμετωπίσει ο κλάδος τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο τα μαγαζιά και τους επαγγελματίες υπερχρεωμένους στις υπηρεσίες του κράτους και ομήρους μιας κατάστασης που δεν οδηγεί πουθενά.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας για την εξυγίανση του χώρου και είμαστε μαζί με τα καταστήματα. Δείτε την επιστολή του patratora.gr προς τον ΣΚΕΑΝΑ, με portal να εκφράζει αυτή του την στήριξη.


Πηγή