Φωνή απόγνωσης από τους επαγγελματίες της εστίασης στην Πάτρα – Κινητοποίηση την Δευτέρα

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας, διοργανώνει παναχαϊκή κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαρτίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων του κλάδου και με σύνθημα «Κλείνουμε για να μην κλείσουμε», ενώ την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιήθει και συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Τα αιτήματα αφορούν τη μείωση του ΦΠΑ σε μονοψήφιο αριθμό, τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) και την απλοποίηση των διαδικασιών, το ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων, τον εξορθολογισμό του νόμου για την ηχορρύπανση και των 25 ελέγχων στους οποίους υπόκεινται οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Ο ΣΚΕΑΝΑ διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα της ΟΕΒΕΣΝΑ, όπου το κύριο χαρακτηριστικό που αποτυπώθηκε, ήταν η αγανάκτηση των μελών του στα υπέρμετρα βάρη που καλούνται να σηκώσουν κάθε μέρα.

Σε ένα ξέσπασμα, γνωστοί επαγγελματίες τόνισαν ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων εξωθούνται στην απόκρυψη οικονομικής ύλης, γιατί διαφορετικά θα είχαν κλείσει εδώ και πολύ καιρό.

Η εστίαση δεν αντέχει άλλα βάρη, ήδη το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει φτάσει στο 125% των μικτών εισπράξεων, κάνοντας την παρανομία στρατηγική επιβίωσης, κι όχι επιλογή μας, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    14 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία