“Χτύπησαν φλέβα” οι εφοριακοί σε έλεγχο καραβαλικού πληρώματος – Στα 30.000 ευρώ η φοροκλοπή

Την περασμένη Πέμπτη 7 Μαρτίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκιο εφοριακών έκανε έφοδο στο στέκι πληρώματος του Πατρινού Καρναβαλιού, προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο παραστατικών για την προμήθεια και πώληση των στολών και "χτύπησαν φλέβα". Να σημειωθεί ότι ο δρόμος την στιγμή εκείνη , ήταν σχεδόν κλειστός, από εκατοντάδες άτομα που περίμεναν να παραλάβουν τις καρναβαλικές στολές.

Στους εφοριακούς εμφανίστηκε άτομο το οποίο δήλωσε νομικός και φορολογικός υπεύθυνος του πληρώματος, αλλά από την πρώτη διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε ότι ήταν οφειλέτης του δημοσίου, δεν μπορούσε δηλαδή να προβεί σε νόμιμες συναλλαγές με τρίτους. Το κλιμάκιο ζήτησε στοιχεία για τις προμήθειες των υφασμάτων και τους επαγγελματίες που ανέλαβαν να ράψουν τις στολές, αλλά εκ των υστέρων φάνηκε ότι η προμηθεύτρια εταιρεία των υφασδμάτων ήταν …σφραγίδα.

Το συγκεκριμένο πλήρωμα ήταν από τα πολυπληθέστερα του Πατρινού Καρναβαλιού και το εκτιμώμενο, αφορολόγητο, κέρδος υπολογίζεται- σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς- στο ελάχιστο ποσό των 140.000 ευρώ. Η δε φοροκλοπή, μέσω των πλασματικών φορολογικών στοιχείων και την μη έκδοση αποδείξεων, εκτιμάται στις 30.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο μία από τις υποθέσεις που διερευνά η ΑΑΔΕ, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις ελέγχων είναι αδύνατο να εντοπιστούν άτομα με τα οποία έγιναν οι δοσοληψίες (προμήθειες υλικών, στολές).

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    14 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία