Χωρίς ακτινολογικό παραμένει, παρά την υποσχετική για δανεικό, το Κ.Υ. Αγ. Αλεξίου στην Πάτρα

Χωρίς ακτινολογικό ιατρικό μηχάνημα έχει μείνει εδώ και 1,5 μήνα το μεγαλύτερο κέντρο υγείας της Δυτικής Ελλάδας, στον Αγ. Αλέξιο. Τι κι αν είχε βρεθεί ιατρικό μηχάνημα το οποίο θα δανειζόταν το Κ.Υ. μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη και οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Το ρεπορτάζ στις 19 Φεβρουαρίου αφορούσε στην θετική εκβαση της αναζήτησης ακτινολογικού μηχανήματος, το οποίο θα ερχόταν από άλλη μονάδα υγείας όπου παρέμενε ανενεργό, χωρίς χειριστές.

Ασφαλισμένοι μεταβαίνουν στο Κ.Υ. Αγ. Αλεξίου ωστόσο δεν μπορούν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις που αφορούν σε ψηφιακές ή άλλες απεικονίσεις με ακτινολογικό μηχάνημα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συνταξιούχου που αναγκάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου για να κάνει μια ακτινογραφία θώρακος και τον ενημέρωσαν πως θα πρέπει να περιμένει 2,5 μήνες για να εξετασθεί.

Οπως δείχνουν τα πράγματα, η γραφειοκρατία προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στον χώρο της υγείας και οι όποιες προσπάθειες ακόμη και με «μπαλώματα»-δανεικά ιατρικά μηχανήματα, καταλήγουν και αυτές στο κενό.


Πηγή