16 Μάρτη: Διεθνής Μέρα Δράσης ενάντια στο Φασισμό και τον Ρατσισμό με συλλαλητήριο στην Πάτρα

"Πάτρα, ανοιχτή πόλη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Στις 16 Μάρτη η Πάτρα δίνει κινηματικό παρόν μαζί με 7 άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και με δεκάδες άλλες σε όλο τον κόσμο, ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο που υψώνει φράχτες από τον Έβρο μέχρι το λιμάνι της Πάτρας και στέλνει την FRONTEX σε περιπολίες θανάτου στην Μεσόγειο. Διαδηλώνουμε για να καταργηθούν οι συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης, για να ανοίξουμε τα σύνορα και τις πόλεις μας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε σπίτια, να λάβουν δικαίωμα ψήφου.

Στις 16 Μάρτη, η πόλη του Τεμπονέρα θα βροντοφωνάξει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ. Να μην αφήσουμε την συμμορία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν να προσποιούνται τους υποψήφιους περιφερειάρχες στη Δυτική Ελλάδα . Να σταματήσουμε το νομοσχέδιο που σκοπεύει να μειώσει στο μισό την ποινή για την διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ρίχνοντας στα μαλακά τον Μιχαλολιάκο και τους υπαρχηγούς του.

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή» καλεί όλους τους αγωνιστές και τις συλλογικότητες της πόλης , τα συνδικάτα και την Αριστερά, να δώσουν δυναμικό παρόν το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 12μ, στην πλατεία Γεωργίου.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία