40 δήμαρχοι ζητούν προσλήψεις – Ανάμεσά του και ο Κώστας Πελετίδης

ερισσότεροι από σαράντα δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα, ζητούν την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων τους, οι οποίες πλήττονται από έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα μετά τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί την περίοδο των μνημονίων.

«Είναι αναγκαίο, όσο τίποτα άλλο, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

«Ένας δήμος χωρίς εργαζόμενους δεν μπορεί να υλοποιήσει κανένα σχεδιασμό του. Δεν μπορεί να έχει οργανωμένες υπηρεσίες, δεν μπορεί επομένως να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημοτών. Τι έχει αποδειχθεί λοιπόν στο δήμο της Πάτρας μέσα από τη ζωή. Όταν είχαμε εργαζόμενους, έστω και με οκτάμηνες συμβάσεις, που σημειωτέον είναι μία κακή σχέση εργασίας, για αυτό πρέπει με προσπάθειες και αγώνες να καταργηθεί και να έχουμε μόνιμο προσωπικό, πετύχαμε να κάνουμε συνολική ανάπλαση του 40% των 260 σχολικών συγκροτημάτων. Αυτή η ανάπλαση δεν ήταν απλώς ένα βάψιμο ήταν συνολικά τα πάντα, από τις τουαλέτες, τις μονώσεις από τα ηλεκτρολογικά, κ.α., δηλαδή ότι αφορά ένα σχολείο. Επομένως, εάν είχαμε μόνιμο προσωπικό, θα μπορούσαμε μέσα σε τρία χρόνια, να κάνουμε πλήρη συντήρηση και ανακαίνιση όλων των σχολείων.

Πάντως, χάρη στους εργαζόμενους που έχουμε, φτιάξαμε πλατείες, πάρκα, δρόμους, δημόσια κτίρια, δηλαδή μία συνολική παρέμβαση παντού και αυτό το απόλαυσε η πόλη μας. Άρα, είναι αναγκαίο όσο τίποτα άλλο να γίνουν προσλήψεις προσωπικού. Για το δήμο της Πάτρας χρειαζόμαστε 1.000 εργαζόμενους, διότι οι προσλήψεις προσωπικού έχουν σταματήσει πάνω από 15 με 20 χρόνια, ενώ παράλληλα έχουμε και τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, με αποτέλεσμα ο δήμος έχει φτάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    19 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία