Αμαλιάδα: Την πίτα τους έκοψαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα και την αναβάθμιση του τμήματος ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ του ΤΕΙ Αμαλιάδας, όπως αναμένεται να προκύψει από την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης με το Πανεπιστήμιο, πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου των φοιτητών του ΤΕΙ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της σχολής, με τους φοιτητές να εμφανίζονται ενωμένοι, όπως άλλωστε έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου τους Γιάννης Μάρκος, μίλησε από καρδιάς και είπε χαρακτηριστικά ότι ακόμη και όταν υπάρχουν διαφωνίες οι φοιτητές παραμένουν οικογένεια, ο Σύλλογος διατηρεί τις ισορροπίες και αγωνίζεται για το καλύτερο δυνατό στο τμήμα. Ευχαρίστησε όσους στηρίζουν το Σύλλογο ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, επειδή στην αίθουσα βρίσκονταν και υποψήφιοι, ότι ο Σύλλογος δεν ανακατεύεται με τα πολιτικά και δεν θα στηρίξει κανέναν στις προσεχείς εκλογές.

Χαιρετισμοί

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις από την πολιτεία και το τμήμα θα αναβαθμιστεί και θα ενταχθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το οποίο όπως είπε θα ιδρυθεί και θα έχει έδρα το Αγρίνιο, έτσι ώστε στην πορεία να αξιοποιηθούν και τα χρήματα που είναι εγγεγραμμένα στο ταμείο δημοσίων επενδύσεων για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του τμήματος.

Τόνισε επίσης ότι ο δήμος προσπαθεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα του Συλλόγου και γνωστοποίηση στους φοιτητές την μετάβασή του τις επόμενες ημέρες στην Ινδία, όπου θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας με το εκεί πανεπιστήμιο για την χορήγηση υποτροφιών και ευχήθηκε κάποιοι από τους φοιτητές εδώ να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία, ενώ είπε ότι οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ θα χρησιμοποιηθούν για summer school.

Την παράταξη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Γιάννη Λυμπέρη εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπακέλλας, καθώς όπως είπε είναι απόφαση της παράταξης στις εκδηλώσεις με νέους να συμμετέχουν οι νέοι άνθρωποι της παράταξης. Ο κ. Μπακέλλας υπογράμμισε ότι η Αμαλιάδας έκανε ένα μεγάλο βήμα και ουσιαστικά ένα μικρό θαύμα με την λειτουργία του ΤΕΙ, ωστόσο κάλεσε άπαντες να επαγρυπνούν γιατί ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και απευθυνόμενος στους φοιτητές τους είπε ότι χαίρεται γιατί δεν είναι ως φοιτητές περαστικοί από την πόλη, αλλά την έχουν αγκαλιάσει και δήλωσε ότι ο ίδιος και η παράταξη στην οποία συμμετέχει θα είναι παρόντες σε όλα τα ζητήματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κράλλης, ο οποίος επεσήμανε ότι επιθυμία της περιοχής είναι το συγκεκριμένο τμήμα να γίνει πανεπιστημιακού χαρακτήρα και ενημέρωσε τους φοιτητές ότι σε λίγο καιρό θα τεθεί σε διαβούλευση το πρόγραμμα της παράταξής του και τους κάλεσε να κάνουν προτάσεις, επισημαίνοντας ότι επιμένει στην ένταξη και της κατεύθυνσης της ζωϊκής παραγωγής. Επίσης, έκανε γνωστό ότι στα τέλη Μαρτίου στην Πηνεία θα ανακοινωθεί η πρόταση για την δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου. Ζήτησε δε από τον δήμο να διαθέσει ικανό αριθμό ποδηλάτων για τους φοιτητές.

Παρούσα και η πρώην βουλευτής Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία τόνισε στους φοιτητές ότι με τις σπουδές που κάνουν επενδύουν στον εαυτό τους και την κοινωνία και δήλωσε την στήριξή της στο ΤΕΙ, επισημαίνοντας ότι η μετάβαση σε πανεπιστήμιο δεν πρέπει να μείνει μόνο στο όνομα αλλά να έχει και τις κατάλληλες προδιαγραφές και κάλεσε τους φοιτητές να ανεβάσουν τις επιδιώξεις τους.

Ο πρόεδρος των φοιτητών ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την στήριξή τους στους φοιτητές την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τον Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Πετράκο, καθώς και για την παραχώρηση των φοιτητικών εστιών ‘Άγιος Παύλος’ στην Φραγκαβίλλα και ‘Αγία Αικατερίνη’ στον Άγιο Νεκτάριο και ευχαρίστησε επίσης και τον επιχειρηματία Βασίλη Νιπεργιάλη για την στήριξή του. Επίσης, απένειμε επαίνους που συμμετέχουν εθελοντικά στις εργασίες αναβάθμισης του περιβάλλοντα χώρου του τμήματος.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, εκ μέρους της εστίας ‘Αγία Αικατερίνη’ και την έκοψαν μαζί φοιτητές και φορείς.


Πηγή