Μυρσίνη: Σε άριστη κατάσταση το πρώτο ταξί – Αναμνήσεις σε τέσσερις τροχούς

Δεκάδες αναμνήσεις κρύβει το ηλικίας 63 ετών αυτοκίνητο ταξί που διατηρεί ως αντίκα σε άριστη κατάσταση η οικογένεια Θεοφιλόπουλου στη Μυρσίνη και συγκεκριμένα ο Νίκος, ο εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς αυτοκινητιστών.

Περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο Παναγιώτης Θεοφιλόπουλος παίρνει την σκυτάλη, για την ακρίβεια το τιμόνι, από τον πατέρα του Νίκο και ξεκινά η διαδρομή της δεύτερης γενιάς αυτοκινητιστών. Η Mercedes Ε 190 ήταν ένα από τα ελάχιστα ταξί που υπήρχαν στη Μυρσίνη.

«Το αυτοκίνητο αυτό, το πρώτο μου ταξί, το διατηρώ ως κόρην οφθαλμού. Το προσέχω, το πηγαίνω συνεργείο, το καθαρίζω. Η συναισθηματική του αξία είναι ανεκτίμητη. Δεκάδες αναμνήσεις από αυτό το αυτοκίνητο ηλικίας σήμερα 63 ετών», μας λέει συγκινημένος ο κ. Παναγιώτης και συνεχίζει: «Οι δρόμοι εκείνη την εποχή ήταν σχετικά καλοί αλλά όχι για τόσο μεγάλα αυτοκίνητα όπως αυτό. Πελάτες ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της 117 ΠΜ με δρομολόγια συχνά προς Αθήνα. Το ταξί τότε ήταν και το μεταφορικό μέσο για τους τενεκέδες με λάδια από την Ηλεία προς την Αθήνα. Θυμάμαι είχα πάρει κάποτε πελάτες στο ξεκίνημα της καριέρας τους, τους αδελφούς Κατσιμίχα και τους πήγα από την Μυρσίνη στην Αθήνα»

Σήμερα στην Μυρσίνη αν και υπάρχει πιάτσα για 6 ταξί , δυστυχώς έμεινε μόνο το αυτοκίνητο της οικογένειας του κ. Παναγιώτη. Μόνο που σήμερα στο τιμόνι της ολοκαίνουργης βέβαια Mercedes είναι ο γιός του ο Νίκος Θεοφιλόπουλος. Τρίτη γενιά ταξιτζήδων στη Μυρσίνη.


Πηγή