Σκληρή κόντρα Φ. Βάκη – Π. Σκουρλέτη με φόντο την διάσπαση…

Δήμος Κέρκυρας Σκληρή κόντρα Φ. Βάκη – Π. Σκουρλέτη με φόντο την διάσπαση…

Δεν έχουν τελειωμό οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης περί της κατάτμησης συγκεκριμένων Δήμων της χώρας όπως αναφέρει σημερινό δημοσιευμα απο το site https://www.aftodioikisi.gr/.

H τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τη διάσπαση των πέντε δήμων (Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λέσβου, Σάμου, και Σερβίων -Βελβεντού), θα κατατεθεί σήμερα ενώ η ψήφισή της προσδιορίζεται για αύριο Τετάρτη.

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, το θέμα έχει προκαλέσει και αναταραχές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού βουλευτές είτε διαμαρτύρονται για «επιλεκτική» κατάτμηση, είτε διαφωνούν με το χρόνο κατάθεσης της σχετικής ρύθμισης.

Η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε τελικά την πολιτική απόφαση του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη που καλείται να υλοποιήσει ο υπουργός Εσωτερικών για «σπάσιμο» των πέντε ενιαίων δήμων, χωρίς πάντως να λείψουν οι αντιρρήσεις στο… παρά ένα, όπως εκφράστηκαν από τη βουλευτή του κόμματος Φωτεινή Βάκη, στην οποία μάλιστα απάντησε ο πρώην ΥΠΕΣ και νυν γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Η Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος που έχει σηκώσει το βάρος των αντιδράσεων το προηγούμενο διάστημα, είπε πως ένας δήμος πρέπει να σπάει για κάτι καλύτερο, σημειώνοντας πως στην Κέρκυρα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. «Τέρμα η λάσπη μεταξύ συντρόφων», πρόσθεσε σε έντονο ύφος, εξαπολύοντας ένα ξεκάθαρο καρφί στο εσωτερικό του κόμματος.

Στις αναφορές πάντως της βουλευτή απάντησε σε αντίστοιχο ύφος -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έψεξε τη συνάδελφό του για το ότι με τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις εκθέτει το κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές που είχαν γνώση του περιστατικού επιμένουν για τη σφοδρότητά του και αναρωτιούνται αν αυτή η εξέλιξη είναι ικανή να φέρει εκπλήξεις στην ψηφοφορία της Βουλής.

Άλλωστε ήδη από την περασμένη βδομάδα υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές αντιδράσεις που από βουλευτές που διαμαρτύρονταν.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το «σπάσιμο» των δήμων -To «θερμό» επεισόδιο


Πηγή