Αλγερία: 5 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Αλγέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλγερία: 5 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Αλγέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέντε άνθρωποι, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση ενός ερειπωμένου κτιρίου στην Κάσμπα του Αλγερίου, την ιστορική, παλιά πόλη της πρωτεύουσας που έχει ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco.

Διασώστες με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων προσπαθούσαν όλη την ημέρα να εντοπίσουν και να ανασύρουν τους εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια του τετραώροφου κτιρίου που βρισκόταν απέναντι από το ιστορικό τζαμί Κετσάουα.

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή, μια γυναίκα στεκόταν στον δρόμο θρηνώντας για τα θύματα. Εξέφραζε επίσης την οργή της για εκείνους που «ασβέστωσαν το εξωτερικό του κτιρίου» για να δείχνει ωραίο όταν επαναλειτούργησε το Κετσάουα, μετά τις εργασίες συντήρησης το 2017, αντί «να το ανακαινίσουν ή να το γκρεμίσουν, γιατί ήταν ερείπιο».

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, στο σπίτι είχε κάνει κατάληψη μια οικογένεια: επρόκειτο για δύο αδελφούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν παντρεμένος και είχε δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 8 ετών και μερικών μηνών. Είχαν βρει στέγη εκεί μετά την εκκένωσή του από τους ενοίκους του, πριν από πολλούς μήνες.

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα ερείπια εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες, γεγονός που εντείνει τον θυμό των περιοίκων. Ο ουάλι (νομάρχης) Αλγερίου, που πήγε στον χώρο το πρωί, κυνηγήθηκε από κατοίκους και αναγκάστηκε να φύγει, υπό την προστασία των σωματοφυλάκων του και αστυνομικών, σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Collapse of house in old ,casbah magnifying anti- sentiment. Governor was almost lynched by angry residents, runs for his life

— Arezki Daoud (@ArezkiDaoud)

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/361508-Algeria-5-nekroi-apo-tin-katarreysi-ktirioy-sto-Algeri-BINTEO ΚΟΣΜΟΣ

The post Αλγερία: 5 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Αλγέρι (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή