Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων: Συναγερμός για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 18Απριλίου 2019 με θέμα την Υγεία και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω :
Καταγγέλλουμε την δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο με αποτέλεσμα την παραίτηση ιατρών και νοσηλευτών και το επικείμενο κλείσιμο του νεφρολογικού και παθολογικού Τμήματος .

Μετά από εννέα χρόνια μνημονικής λαίλαπας οι υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες εκμηδενίστηκαν στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής . Η Υγεία νόσησε βαριά και στο νομό μας η επικρατούσα κατάσταση δεν φαίνεται αναστρέψιμη, από τα χρόνια μνημονιακά μέτρα (περικοπές δαπανών , απαγόρευση προσλήψεων κλπ ) Η κυβέρνηση μας απάλλαξε όπως διακηρύσσει , από τα μνημόνια φορτώνοντας στις πλάτες μας τις ευθύνες και τις συνέπειες που απορρέουν από τις δράσεις της .

ΟΙ δομές Υγείας στο Νομό μας και όχι , μόνο βρίσκονται στην Εντατική !!! Οι λειτουργοί της υγείας, ανήσυχοι, χρόνια τώρα προειδοποιούσαν για τα επερχόμενα . Οι προαναγγελθείσες παραιτήσεις των ιατρών και λοιπών λειτουργών τόσο στο τμήμα Νεφρού , όσο και στην Παθολογική Κλινική στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε το πρόβλημα ήταν αναμενόμενες από την πολιτικές αδιαφορίας και αδράνειας των παρισταμένων στο ΔΣ θεσμικών παραγόντων . Η Βουλευτής του Νομού «ανύπαρκτη» για το φλέγον ζήτημα , ο Υπουργός ούτε ένα «τουιτερ» για την απαξίωση των εγκαταλελειμμένων δομών και στο νομό μας .

Απαιτούμε

• Να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα, που «παγώνουν» και ακυρώνουν τη λειτουργία τμημάτων και τομέων.
• Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα Νοσοκομεία.
• Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι δομές (ΜΕΘ, Ψυχιατρική, χειρουργεία, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας κλπ) με πλήρη στελέχωσή τους.
• Να σταματήσει η ποινικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων.
• Να υπάρξει αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού του 2014, με πλήρη θωράκιση του κτιρίου στο Αργοστόλι και να λυθούν – με όλα τα μέτρα ασφάλειας – τα προβλήματα στο υποσταθμό της ΔΕΗ που είναι στο υπόγειο.
• Ένταξη στα ΒΑΕ στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επικίνδυνες συνθήκες και , απρόσκοπτη χορήγηση του Επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
• Να επανέρθει η οργανικότητα των δομών υγείας στην προ του 2012 κατάσταση.
• Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής υγείας.
• Δημόσια και Δωρεάν Υγεία –Πρόνοια για όλους χωρίς Επιχειρηματική δράση

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Κεφ/νιας & Ιθάκης την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 11:00 π. μ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα Τσιμάρα Ιωάννης Μικελάτος


Πηγή