Αδέσμευτη Κίνηση Ιατρών – Kαταγγέλλει μετακίνηση γιατρού από την Ακράτα στο Αίγιο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αδέσμευτη Κίνηση Ιατρών, αναφέρονται τα εξής:

"Καταγγέλλουμε την χρόνια πρακτική του Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε, κ. Κωστακιώτη, να μετακινεί γιατρούς, και μάλιστα ανειδίκευτους, για κάλυψη αναγκών σε νοσοκομεία όπου δεν προβλέπεται να υπηρετεί αγροτικός γιατρός.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μετακινούν αγροτική γιατρό από το Κ.Υ. Ακράτας, στο Γ.Ν. Ανατολικής Αιγιάλειας για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Πρόκειται για πλήρως αναιτιολόγητη μετακίνηση αφού στο Γ.Ν. Ανατολικής Αιγιάλειας έχουν ήδη μετακινηθεί στο ΤΕΠ, με τη δική τους συναίνεση, πέντε ειδικευμένοι ιατροί γενικής ιατρικής και ένας αγροτικός γιατρός, οι οποίοι λόγω κακοδιοίκησης καλύπτουν μόνον χειρουργικά περιστατικά!

Επιπλέον έχουν μετακινηθεί και άλλοι τρεις ειδικευμένοι από το Κ. Υ. Υγείας Αιγίου πάλι για την κάλυψη χειρουργικών επειγόντων.

Η ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής σε ιατρικό προσωπικό είναι κατανοητές αλλά το θέμα αυτό μπορεί να επιλυθεί με την ορθότερη κατανομή των ήδη μετακινημένων ιατρών που, αδικαιολογήτως, τους έχει ανατεθεί να «βλέπουν» μόνον χειρουργικά περιστατικά.

Καλούμε τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε να ανακαλέσει την απόφαση του για την μετακίνηση της ιατρού και να υποδείξει στην Διοικήτρια του Γ.Ν. Ανατολικής Αιγιάλειας την ορθή κατανομή του ιατρικού προσωπικού.

Καλούμε την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας ν’ αντιδράσει δυναμικά σε αυτές τις αναιτιολόγητες μετακινήσεις που αποδυναμώνουν την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στην επαρχία ενώ δεν προσφέρουν καμία ιατρική υπηρεσία στα νοσοκομεία".


Πηγή