Απ. Κατσιφάρας: Έντεκα παρεμβάσεις για την επόμενη μέρα στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

Δέσμη έντεκα παρεμβάσεων για την επόμενη μέρα στην Αιτωλοακαρνανία παρουσίασε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Αγρίνιο, το πρωί της Μ. Τετάρτης 24 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας.

Η συνέντευξη Τύπου φιλοξενήθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού επί της Πλατείας Δημοκρατίας 1 και Χαριλάου Τρικούπη, στο Αγρίνιο, παρουσία υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Ο κ. Κατσιφάρας ξεκινώντας παρουσίασε στους δημοσιογράφους τον Εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού Άρη Γκατζόγια, Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό, με γνωστή και διακριτή πολιτική ταυτότητα.

«Ανοίγουμε, το εκλογικό μας κέντρο στο Αγρίνιο και μαζί – με παρακαταθήκη το έργο μας- ανοίγουμε και την συζήτηση γύρω απ’ την επόμενη μέρα», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας. Και έκανε ένα σύντομο απολογισμό των παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μόνο στην Αιτωλοακαρνανία από το 2014 έως σήμερα έχουν εκτελεστεί 50 έργα οδοποιίας, ενώ ορατό είναι το αποτύπωμα της Περιφερειακής Αρχής σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας.

Απ. Κατσιφάρας: Έντεκα παρεμβάσεις για την επόμενη μέρα στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

Αναφερόμενος αναλυτικά ο κ. Κατσιφάρας στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το αύριο, επεσήμανε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του περιλαμβάνει έργα έτοιμα να ξεκινήσουν στην Αιτωλοακαρνανία και είναι:

σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

-Το φυσικό αέριο. Έργο που διεκδικούσαμε πάνω από 25 χρόνια και το οποίο τώρα γίνεται πραγματικότητα με την δημιουργία των πρώτων δικτύων διανομής στο Αγρίνιο, στην Πάτρα και στον Πύργο. Φυσικό αέριο σημαίνει πλεονέκτημα για την επιχειρηματικότητα και φθηνή πηγή ενέργειας για τα νοικοκυριά.

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού με 33 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατομμυρίων ευρώ. Έργα που θ’ αναμορφώσουν και θ’ αναδείξουν όλη την ζώνη παρέμβασης.

κόμβος Μενιδίου.

ανάπλαση και αξιοποίηση της παραλίμνιας ζώνης της Τριχωνίδας με ήπιες μορφές ανάπτυξης.

αναμόρφωση του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου, με την φιλοξενία υγειονομικών και κοινωνικών δομών.

-Το Ξενοκράτειο Μουσείο στο Μεσολόγγι.

δημιουργία Μαρίνας στη Ναύπακτο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στην Αιτωλοακαρνανία (όπως το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου) και η οριστική εξάλειψη του ζητήματος της σχολικής στέγης, με παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων.

Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και νέες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου όπως, για παράδειγμα, στην εθνική Αγρινίου-Καρπενησίου και Αγρινίου-Θέρμου.

στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας με προγράμματα για τα οποία έχουμε ήδη εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και τα οποία αποβλέπουν στην οικονομική αναθέρμανση και σε νέες θέσεις εργασίας.

Και μαζί, ένα σύνολο άλλων παρεμβάσεων όπως αθλητικά έργα (ανάμεσα τους το γήπεδο του Παναιτωλικού), έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων και κτιρίων όπου φιλοξενούνται κοινωνικές δομές (όπως το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Αγρίνιο), δράσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, δράσεις ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής φυσιογνωμίας της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» αναφέρθηκε στις πολιτικές προτεραιότητες, που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή και αφορούν την αποκλιμάκωση της ανεργίας, έστω και τα θέματα απασχόλησης δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και την μεγαλύτερη ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και Υγείας.

«Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε, να διαμορφώσουμε ένα οικονομικό περιβάλλον που θα απαντά στην ανεργία και στην ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας. Επίσης είμαστε δίπλα στους ασθενέστερους συμπολίτες μας, ώστε να μην χάσουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Απ. Κατσιφάρας: Έντεκα παρεμβάσεις για την επόμενη μέρα στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο) Απ. Κατσιφάρας: Έντεκα παρεμβάσεις για την επόμενη μέρα στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)


Πηγή