Αυξημένη κίνηση στα κρεοπωλεία της Αμαλιάδας – Ο οβελίας έχει την τιμητική του

Πιστοί οι Έλληνες στο έθιμο, θα γιορτάσουν και το φετινό Πάσχα με τον παραδοσιακό οβελία, όπως αποδεικνύεται από τις παραγγελίες που έχουν γίνει στα κρεοπωλεία της Αμαλιάδας.

Η αγοραστική κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και αύριο Μεγάλο Σάββατο και επειδή… των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, αρκετοί είναι οι καταναλωτές που φρόντισαν έγκαιρα να κάνουν τις παραγγελίες τους για το Πασχαλινό τραπέζι.

Άλλωστε, αυτή ήταν και η συμβουλή των κρεοπωλών προς τους πελάτες τους, προκειμένου να βρουν το αρνάκι που θέλουν, στα κιλά της προτίμησής τους, γιατί είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν την τελευταία στιγμή, παρά το γεγονός ότι υπάρχει επάρκεια σε όλα τα κρέατα.

Ζήτηση

Γι’ αυτό και οι παραγγελίες έγιναν εδώ και μέρες, κάποιοι μπορούν να το πράξουν και σήμερα, και τα ψώνια θα γίνουν το τελευταίο διήμερο, σήμερα και αύριο.

Οι κρεοπώλες επισημαίνουν ότι η κίνηση είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, γεγονός που τους χαροποιεί ιδιαίτερα αφού η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική.

Σε ότι αφορά τις επιλογές των καταναλωτών, πρώτα σε προτίμηση είναι τα αρνάκια και τα κατσικάκια, τα κοκορέτσια και τα κοντοσούβλια, ενώ ζήτηση υπάρχει και σε χοιρινό και μοσχάρι.

Όσο για τις τιμές, οι κρεοπώλες επισημαίνουν ότι παραμένουν σταθερές, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και με πτωτική τάση.

Συγκεκριμένα το αρνάκι κυμαίνεται από 6,50 έως 7,50 ευρώ το κιλό, το κατσίκι από 7,50 έως 8,50 ευρώ το κιλό, το κοκορέτσι από 7,50 έως 8,90 ευρώ το κιλό, το κοντοσούβλι από 5,50 έως 6,50 ευρώ το κιλό, η γαρδούμπα στα 7,50 ευρώ το κιλό, το χοιρινό από 3,50 έως 6 ευρώ το κιλό και το μοσχάρι από 7 έως 10 ευρώ το κιλό.

Οι κρεοπώλες επισημαίνουν ότι τα κρέατα είναι ντόπια και εγγυημένα και καλούν τους καταναλωτές να τους εμπιστευτούν για μία ακόμη χρονιά.


Πηγή