Γεράσιμος Μπεριάτος: Υπάρχουν ανάγκες και πρέπει να τις αφουγκραστούμε

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό cosmos 96.5

Ο Γεράσιμος Μπεριάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ένας άνθρωπος που ασχολείται με τις καταδύσεις (έχοντας άμεση επαφή με τον τουρίστα) που όμως έχει σπουδάσει επικοινωνία και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Γεράσιμος Μπεριάτος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την “Δημοτική Συμπολιτεία” και είναι ένας νέος άνθρωπος που ανησυχεί για τον τόπο του. Είναι η δεύτερη φορά που «κατεβαίνει» στις δημοτικές εκλογές και όπως είπε: «Την πρώτη φορά είχαμε όραμα, τώρα έχουμε ανησυχία». Ανησυχία λόγω του ότι όλα αφέθηκαν στην τύχη τους και δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε και θα μπορούσαν να έχουν γίνει μέσα σε εννιά χρόνια.

Ο καλεσμένος λόγω της ιδιότητας του έχει επαφή με τους τουρίστες και του εμπιστεύονται τα προβλήματα που εντοπίζουν – τα οποία και ο ίδιος ξέρει- και έτσι στην εκπομπή αναφέρθηκε εκτενώς στο κομμάτι του τουρισμού. Αρχικά ανέφερε, πως όσοι τουρίστες και να έρθουν, αν οι υποδομές δεν τους αντέχουν τότε δεν έχει νόημα να έρχονται και να φεύγουν απογοητευμένοι.

«Η τουριστική ανάπτυξη έρχεται επιπλέον της ανάπτυξης ενός τόπου»

Ο κος Μπεριάτος επισήμανε πως όλος αυτός ο όγκος τουριστών – που λειτουργεί ευεργετικά για το νησί μας – δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών. Κάτι που συμβαίνει και τους χειμερινούς μήνες. Η δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πολίτης είναι τόσες και η Δημοτική Αρχή επικεντρώθηκε σε έργα καλλωπισμού. Χαρακτηρίστηκα ανέφερε: «Το Αργοστόλι περνάει κρίση ταυτότητας» εννοώντας πως τα έργα που έχουν γίνει δεν θυμίζουν κάτι από το παλιό Αργοστόλι.

Και ενώ ο κος Μπεριάτος είχε ήδη αναφέρει αρκετά πράγματα για τον τουρισμό και πως μπορούν να βελτιωθούν πολλά πράγματα με απλές κινήσεις, ήρθε μια απαντητική επιστολή από τον Α/δήμαρχο τουρισμού Ευάγγελο Κεκάτο σχετικά με το κομμάτι του τουρισμού. Η επιστολή ανέφερε ότι δεν μπορούν να μιλάνε άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με το κομμάτι του τουρισμού και ο κος Μπεριάτος χαρακτήρισε την επιστολή σαρκαστική και κατηγόρησε τον υπεύθυνο α/δήμαρχο ότι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για περαιτέρω ανάπτυξη.

Αφού αναφέρθηκε και στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στο Αργοστόλι μίλησε και για τους δρόμους όλης της Κεφαλονιάς αλλά και για τις παραλίες, όπου επισήμανε πως υπάρχει μια σειρά παραλήψεων σε όλες τις παραλίες. Όσο για τους αρχαιολογικούς χώρους, τους χαρακτήρισε αδιάβατους. «Υπάρχουν ανεκμετάλλευτοι αρχαιολογικοί θησαυροί στην Κεφαλονιά. Δεν είμαστε μόνο Μύρτος και σπήλαια».

Ο κος Μπεριάτος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος έχει πολλές ανάγκες, όπου η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει να ακούσει και να κατανοήσει και τέλος να επιλύσει τα προβλήματα. « Είναι πρόκληση για εμάς να συνεργαστούμε για το καλύτερο».

πηγή: 965gr

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης


Πηγή