Δήλωση του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χθες το απόγευμα με επιστολή μου προς την κ.Κράτσα, που τεκμηριώνεται από τα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παραιτήθηκα από την υποψηφιότητα μου με το συνδυασμό της κ.Κράτσα.

Σήμερα η κ.Κράτσα, κατόπιν εορτής και με καθυστέρηση 17 ωρών, με δελτίο τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ ανακοινώνει ότι με αποπέμπει…

Ανακοινώνει δηλαδή ότι αποπέμπει κάποιον που είχε παραιτηθεί και είχε φύγει από μόνος του, διαπιστώνοντας ότι είναι αδιανόητο, ένα μήνα πριν τις εκλογές, να μην μιλάμε για τα προβλήματα της Λευκάδας και να μην έχουμε διαμορφώσει προγραμματική πρόταση, παρά τις προσπάθειες που έκανα για να συμβάλλω στη διαμόρφωσή τους, καταθέτοντας προτάσεις.

Προφανώς η κατάθεση προτάσεων για τη Λευκάδα είναι επιλήψιμη συμπεριφορά για την κ.Κράτσα, την οποία φυσικά θα την κρίνουν οι πολίτες. Όπως έκριναν και εμένα τα μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Μαθήματα συμπεριφοράς και αρχών δεν δέχομαι από την κ.Κράτσα, η συμπεριφορά της είναι προσβλητική και απαξιωτική.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, εξ αρχής, να είμαι υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές. Αντίθετα πιέστηκα για να βοηθήσω την παράταξη σε μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

Παραιτήθηκα από την υποψηφιότητα μου για τους λόγους που ανέφερα. Δεν θέλω να επεκταθώ σήμερα και σε άλλα ζητήματα.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι:

1ον) Στη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με εξέλεξαν τα μέλη του. Δεν διορίστηκα με λίστα.

2ον) Έχω θεσμικό ρόλο, παρουσία και δραστηριότητα στη Λευκάδα, η οποία θα συνεχιστεί. Θα είμαι εδώ και μετά τις εκλογές, με τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες αλλά και τις δράσεις που οργανώνουμε.

3ον) Ζω στη Λευκάδα, έχω επαγγελματική δραστηριότητα και στην Κέρκυρα, ταξιδεύω συχνά και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τα οποία τα γνωρίζω πολύ καλά και δεν χρειάζομαι καθοδηγητή για να κινούμαι σε αυτά.

Σκιαδαρέσης Σωτήρης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας
Πρόεδρος Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας

Tags:Σωτήρης Σκιαδαρέσης


Πηγή