Δήμος Ήλιδας: Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο των 12 νέων πιστοποιημένων και σύγχρονων παιδικών […]

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τις 12 νέες πιστοποιημένες και σύγχρονες παιδικές χαρές του Δήμου Ήλιδας που θα τοποθετηθούν σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα.

Ειδικότερα, το έργο υπό τον τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και οι παιδικές χαρές που θα αναβαθμιστούν, θα ανακαινιστούν πλήρως και θα πιστοποιηθούν είναι στην Αμαλιάδα αυτή της πλατείας Ανεμομύλου, αλλά και η παλιά παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Καλαβρύτων.

Επίσης, στις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Αμαλιάδας: Αμπελόκαμπου, Γερακίου, Δουνεΐκων, Χαβαρίου, Ροβιάτας, Καλυβίων και Καρδαμά και στον πρώην Δήμο Πηνείας στις τοπικές κοινότητες Οινόης και Προδρόμου. Στο πλαίσιο του έργου θα συμπληρωθεί και θα πιστοποιηθεί και η μοναδική σήμερα παιδική χαρά πλησίον του κολυμβητηρίου Αμαλιάδας.

Στο έργο, εκτός από τα πιστοποιημένα όργανα, εντάσσονται ειδικά δάπεδα προστασίας από πτώση, ηλεκτροφωτισμός, περίφραξη σε όσες δεν υπάρχει και ότι άλλο απαιτείται για μία σύγχρονη πιστοποιημένη παιδική χαρά.

Με το συγκεκριμένο έργο που έγινε με μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας, η εικόνα των πλατειών θα αλλάξει έπειτα από δεκαετίες και τα παιδιά της περιοχής θα έχουν πλέον έναν χώρο για παιχνίδι και διασκέδαση, χωρίς κινδύνους και προβλήματα.

Ειδικότερα, στην περιοχή του Ανεμομύλου η ανακαίνιση και ανακατασκευή της παιδικής χαράς έρχεται να συμπληρώσει το έργο ανάπλασης της πλατείας, που ήδη έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο.


Πηγή