Διονύσης Μινέτος:«Ισόρροπη ανάπτυξη στο νέο Δήμο Αργοστολίου – Το πρόγραμμα θα συνδιαμορφώνεται από την κοινων […]

Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9

Ο υπ. δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική Συμπολιτεία» Διονύσης Μινέτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου.

Ο κ. Μινέτος, ανέπτυξε το πρόγραμμα της παράταξής του, για το Αργοστόλι, αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές του νέου δήμου Αργοστολίου, (Λειβαθώς, Ελειός – Πρόννοι, Ομαλά), λέγοντας πως: «Θα είναι ένα πρόγραμμα ανοικτό στην κοινωνία, που θα συνδιαμορφώνεται με την κοινωνία. Θα υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση με τους εκλεγμένους στις τοπικές ενότητες. Το πρόγραμμα θα αξιολογείται και θα συμπληρώνεται ανάλογα με τις ανάγκες. Βασικός μας στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νέου Δήμου Αργοστολίου».

Ο κ. Μινέτος αναφέρθηκε στην υπάρχουσα κατάσταση διαχείρησης των Δημοτικών Υπαλλήλων: "Οι μηχανικοί του δήμου θα πρέπει να επιστρέψουν στην τεχνική υπηρεσία» ήταν τα λόγια του κ. Μινέτου, τονίζοντας πως «αυτή την στιγμή η Δημοτική Αρχή δεν έχει αξιοποιήσει τους ανθρώπους με βάση τις γνώσεις τους την ειδίκευσή τους και τα αντικείμενά τους και τους έχει τοποθετήσει σε άσχετες υπηρεσίες. Θα γίνει όμως πλήρης αναδιάταξη".

«Άδεια τα ράφια από μελέτες στην τεχνική υπηρεσία»

Οσον αφορά τις μελέτες τόνισε: «Θα μπούμε σε διαδικασία να ωριμάσουν μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς έργα. Αν πάτε αυτή την στιγμή στον Δήμο θα δούμε ότι τα ράφια και τα συρτάρια στην Τεχνική Υπηρεσία είναι άδεια από μελέτες».

Όσον αφορά την πόλη του Αργοστολίου, ο κ. Μινέτος τόνισε πως: «Το Αργοστόλι έχει πέντε Πολεοδομικούς τομείς, ωστόσο από την Δημοτική Αρχή είδαμε μόνο κάποια έργα στον πυρήνα του κεντρικού πολεοδομικού τομέα. Θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Αργοστολίου».

Ο κ. Μινέτος αναφέρθηκε στο τεράστιο ζήτημα με την στάθμευση στο Αργοστόλι λέγοντας: «Τις λύσεις θα τις βγάλει η κυκλοφοριακή μελέτη που θα γίνει. Το Αργοστόλι, ωστόσο σίγουρα θα χρειαστεί περιφερειακά του κέντρου παρκινγκ. Λύσεις υπάρχουν άμεσες που μπορούν και μεσοπρόθεσμες που μπορούν να το λύσουν. Πρέπει να δρομολογηθούν και τα δύο».

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Δημοτική Συμπολιτεία», αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαία αύξηση του ποσοστού πρασίνου στην πόλη του Αργοστολίου που τα τελευταία χρόνια ολοένα και μειώνεται, την αναγκαιότητα εύρεσης χώρων για την δημιουργία νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι, με το χώρο στο ΞΕΝΙΑ να είναι η πρόταση της παράταξης του για την δημιουργία νέου σχολείου.

Για τον τομέα του πολιτισμού ανέφερε: «Στο χώρο του πολιτισμού, τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε είναι η Πινακοθήκη, στο κέντρο του Αργοστολίου στον χώρο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας που στεγάζεται αυτή την στιγμή το Δημαρχιακό Μέγαρο. Θα είναι εμβληματικό έργο για την πόλη του Αργοστολίου. Το σημαντικότερο στο Αργοστόλι είναι να επαναφέρουμε την ιστορική μνήμη και την ταυτότητα της πόλης".

Στην Λειβαθώ, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εύρεσης λύσης στο πρόβλημα της αποχέτευσης της ευρύτερης, στην επιβεβλημένη ανάπλαση της παραλίας του Λουρδά, που αποτελεί μία από τις καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς, στην αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου στην Αγία Πελαγία, αλλά και τις προσβασιμότητας στην ακτογραμμή και των υπόλοιπων παραλιών της Λειβαθούς. Για την περιοχή των Πρόννων, ανέφερε πως πρέπει να γίνει παρέμβαση στο λιμάνι του Πόρου, που θα αναδεικνύει την ταυτότητα της Κεφαλονιάς, να αξιοποιήσουμε πλέον τους αρχαιολογικούς χώρους και να τους εμπλέξουμε στην τουριστική διαδικασία. Θα πρέπει να γίνει και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Κατελειού, αναγκαιότητα να δημιουργηθούν νέα “swimming stop” και στον Κατελειό και να μπουν στον χάρτη της κρουαζιέρας ο Πόρος και ο Κατελειός.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη


Πηγή