Δυτική Αχαΐα: Παρέμβαση Δήμητρας Νιφόρα για τα ΑμΕΑ


Ερωτήματα προς την δημοτική αρχή από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο με την παράταξη του Σπύρου Μυλωνά «Οραμα για τη Δυτική Αχαΐα» Δήμητρα Νιφόρα:

Όλοι εσείς που ηγείστε της δημοτικής αρχής Δυτικής Αχαΐας , θα ήθελα να μάθω εάν γνωρίζεται πως το 10% του πληθυσμού παγκοσμίως αποτελείται από άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) για κάποιους , με ειδικά χαρίσματα για μένα.. Ένα θαυμαστό παράδειγμα αποτελεί ανάμεσα σε πολλούς άλλους ο Γιωργος Καπελλάκης. Το ατύχημα που είχε στην στρατιωτική του θητεία είχε ως αποτέλεσμα η τετραπληγία που ακολούθησε να τον καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αυτό δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει την πρώτη θέση στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο στο ελεύθερο κολύμπι και να ψηφιστεί ως ο καλύτερος έλληνας αθλήτης με αναπηρία.

Άνθρωποι λοιπόν ικανοί να δημιουργήσουν, να εξελιχθούν και να συμμετέχουν ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα χρειάζονται πλήρης και από κάθε άποψη πρόσβαση στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, σε κάθε τομέα της ζωής, σε κάθε αγαθό και υπηρεσία του Δήμου μας.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τον καθένα από εσάς, τι δομές φροντίσατε να δημιουργήσετε για όλα αυτά τα άτομα?

Ποιός αποφάσισε πως δεν έχουν θέση σε αυτή την κοινωνία?

Σε ποιό χώρο του δήμου θα συναντήσουν ειδικούς επιστήμονες? (σ.σ. λογοθεραπευτές,φυσικοθεραπευτές,ψυχoλόγους κτλ)

Στον δήμο μας είναι καιρός αντί για πρόσληψη “ειδικούς συνεργάτες” να είχατε μεριμνήσει για την πρόσληψη ειδικών επιστημόνων για να κάνατε την καθημερινότητα αυτών αλλά και των οικογενειών τους πιο εύκολη.

Κύριοι-ες της δημοτικής αρχής Δυτικής Αχαΐας μήπως είναι καιρός να σπάσετε τον καθρέφτη που έχετε απέναντι σας για να αντικρίσετε την αλήθεια?

Υ.Σ. Οι άνθρωποι στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να ακουστεί ο λόγος τους, οφείλουν να τον χρησιμοποιούν και για όλους αυτούς των οποίων η φωνή δεν ακούγεται. Όποτε ας φωνάξουμε όλοι μαζί δυνατά σε πείσμα όσων πεισματικά κλείνουν τα αφτιά τους.


Πηγή