Δ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών του δήμου Αλεξάνδρειας βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΟΙΥΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι σχολικές καθαρίστριες και το νεοσύστατο σωματείο τους διεκδικούν την εφαρμογή του νόμου που τους δίνει τη δυνατότητα σύναψης διετών συμβάσεων εργασίας, τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και την πληρωμή του μηνός Σεπτεμβρίου 2018, τον οποίο έχουν δουλέψει και δεν έχει πληρωθεί.

Η Δημοτική Αρχή εμμένει να μην εφαρμόζει το νόμο, αποτελώντας εξαίρεση πανελλαδικά, αφού το 97% των δήμων της χώρας τηρούν πλέον την υποχρέωση για διετείς συμβάσεις και χορηγούν κανονικά τα ΜΑΠ.

Μέσα σε 3 λεπτά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων αποδόμησε την επιχειρηματολογία του Δημάρχου, ο οποίος νωρίτερα είχε ισχυριστεί ότι δεν εφαρμόζει το νόμο διότι δεν έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση για το έτος 2020, προκαταβάλλοντας αυθαίρετα πιθανή απόφαση του κράτους (ίσως για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορια του) να διακόψει την χρηματοδότηση των εξόδων λειτουργίας των σχολείων.