Εντείνονται οι κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (εικόνες/video)

Επείγοντα και οξυμένα τα προβλήματα

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς στις 11 το πρωί με σκοπό να καταγγείλουν τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα την παραίτηση των ιατρών και νοσηλευτών και το επικείμενο κλείσιμο του νεφρολογικού και παθολογικού τμήματος.

Ζητούν να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα που παγώνουν και ακυρώνουν τη λειτουργία τμημάτων και τομέων. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο νοσοκομείο Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού. Τη Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα Νοσοκομεία. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι δομές (ΜΕΘ, Ψυχιατρική, χειρουργεία, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας κλπ) με πλήρη στελέχωσή τους. Να σταματήσει η ποινικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων. Να υπάρξει αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού του 2014, με πλήρη θωράκιση του κτιρίου στο Αργοστόλι και να λυθούν – με όλα τα μέτρα ασφάλειας – τα προβλήματα στο υποσταθμό της ΔΕΗ που είναι στο υπόγειο.

Στην κινητοποίηση δηλώσεις έκαναν η κα. Σταματία Τσιμάρα, πρόεδρος του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, ο κ. Γιώργος Γαβρίλης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο κ. Ευάγγελος Γιαννάτος διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και η κα Σοφία Ζαφειράτου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς.

Όλοι μαζί εξέφρασαν έντονα τη θλίψη τους για την αποχή του προσωπικού του νοσοκομείου και την απουσία των πολιτών του νησιού σ΄ ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την υγεία όλων μας. Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι είπε η κα Ζαφειράτου ότι σ΄αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι σύμμαχοι. Ασθενείς και γιατροί μαζί. Διότι αν δεν υπάρχει ο ένας, δεν μπορεί να υπάρξει και ο άλλος. Ειδικότερα στην Κεφαλονιά, που γνωρίζουμε πόσο δύσκολη καθίσταται η μετακίνηση τις δύσκολες στιγμές…

Παρακολουθείστε τη δήλωση του κυρίου Ευάγγελου Γιαννάτου, Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου

IMG 7781IMG 7781IMG 7781IMG 7781


Πηγή