Ηλεία: Δημοπράτηση άμεσα για Λάλα-111 και Χάνι Πανόπουλου-Καράτουλα

Το πράσινο φως πήρε από την Οικονομική Επιτροπή και δημοπρατείται στο αμέσως επόμενο διάστημα η«Συντήρηση οδικών αξόνων Λάλα – 111 Ε.Ο και Χάνι Πανόπουλου – Μουζάκι – Καράτουλα και συνδετήριοι προς Νεμούτα – Αχλαδινή και Γούμερο Μουζάκι», που αποτελεί υποέργο του έργου «Συντήρηση – οδική ασφάλεια – επαρχιακού οδικού δικτύου Ηλείας».

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που συνήλθε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο,ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης για σημαντική παρέμβασηπου αφορά στηνσυντήρηση και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Είναι προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στοχεύουν και στη βελτίωση της προσβασιμότητας των κατοίκων των περιοχών,αναβαθμίζοντας την οδική ασφάλειακαι την ποιότητα της καθημερινότητάς τους. Συγκεκριμένα προβλέπεται αποκατάσταση των βλαβών του οδοστρώματος , ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή οδοστρωμάτων που παρουσιάζουν μεγάλες καθιζήσεις, αποκατάσταση πρανών που έχουν αποσταθεροποιηθεί, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων για την καλύτερη απορροή των ομβρίων, αποκατάσταση αποχετευτικών συστημάτων των οδών όπως επίσης αποκατάσταση σήμανσης και ασφάλειας των οδών (πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας).

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα έργα συντήρησης του οδικού δίκτυο.


Πηγή