Η ΟΙΚΙΠΑ ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων

Μπροστά από τον Φάρο της Πάτρας φωτογραφήθηκαν τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ για να δηλώσουν την αρνητική τους στάση απέναντι στην εξόρυξή υδρογονανθράκων.

"Φωτογραφηθήκαμε μπροστά στο τοπόσημο της Πάτρας το Φάρο, ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων. Συντονιστήκαμε με 16 ακόμα πόλεις της Ελλάδας για να στείλουμε το μήνυμα «κ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ»

Σε μια εποχή που οι συνέπειες της αλλαγής του κλίματος στον πλανήτη μας είναι ορατές, και η χώρα μας έχει κυρώσει την συμφωνία για μείωση των εκπομπών CO2 από το 2016, 17 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη, από την Ιθάκη μέχρι την Μυτιλήνη, εκφράζουν την αντίθεσή τους, στα βρώμικα σχέδια που έχει η κυβέρνηση για την εξόρυξη πετρελαίου.

Μέσα σε αυτές και η Πάτρα, όπου την Τετάρτη 17/04 συγκεντρωθήκαμε για μια ομαδική φωτογράφιση στο Φάρο δίπλα στην θάλασσα, ζητώντας από τους ιθύνοντες να ανακαλέσουν τις άδειες για έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου που έχουν δώσει, στην περιοχή μας" αναφέρεουν σε ανακοίνωσή τους.

Η ΟΙΚΙΠΑ ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων


Πηγή