Καταφύγιο αγάπης και ανθρωπιάς – Ευτυχείς δηλώνουν οι φιλοξενούμενοι στο Γηροκομείο «Άγιος Χαρ/μπος» στον Πύργ […]

Διαχρονικό καταφύγιο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης αποτελεί το Γηροκομείο Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος», που αποτελεί παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας. Η εφ. «Πατρίς» επισκέφθηκε χθες το πρωί το Γηροκομείο και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους φιλοξενούμενους καθώς και με μέλη του προσωπικού για την κατάσταση στο Γηροκομείο.

Όπως μας είπε η νοσηλεύτρια και υπεύθυνη βάρδιας, Σοφία Χιώτη, φιλοξενούνται περίπου 25 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες, στους οποίους παρέχονται όλες οι βασικές φροντίδες αλλά και επιλογές ψυχαγωγίας όπως, μουσική και τηλεόραση αλλά και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για να περνούν όμορφα τις ώρες της ημέρας.

Η νοσηλεύτρια Σοφία Χιώτη με τον κ. Άγγελο και την κα Ιφιγένεια, που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται το ίδρυμα αρκετοί φορείς, οι οποίοι οργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες ψυχαγωγίας και επαφής με τους φιλοξενούμενους, δημιουργώντας ακόμα πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στο Γηροκομείο. Όπως ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» η κα Χιώτη, πρόσφατα επισκέφθηκαν το ίδρυμα μέλη του συλλόγου Δεξαμενής και χάρισαν στους φιλοξενούμενους ξεχωριστές στιγμές αγάπης και αλληλεγγύης.

Απόλυτα δικαιωμένη για την επιλογής να μείνει στο Γηροκομείο Πύργου δηλώνει στην εφ. «Πατρίς» η κα Ιφιγένεια

Η κα Ιφιγένεια, από τα νεότερα «μέλη» του Γηροκομείου, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι επέλεξε η ίδια τη διαμονή της εκεί και ήδη αισθάνεται δικαιωμένη για την επιλογή της.

«Είμαι εδώ από τα Χριστούγεννα Στο παρελθόν ερχόμουν ως επισκέπτρια για να δω άλλους συμπολίτες μου και διαπίστωσα ότι οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Έτσι αποφάσισα μόνη μου να έρθω εδώ και να μην πάω σε άλλο ίδρυμα. Είναι άψογη η κατάσταση σε όλα. Περνάω πολύ καλά, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο είμαστε πάρα πολύ καλά», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς».

Εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες προσφέρει πλέον το Γηροκομείο Πύργου «Άγιος Χαρ/μπος»

Όπως μας αναλύθηκε, ένας από τους λόγους που επιλέγουν κυρίως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι τη διαμονή στο γηροκομείο, είναι ο φόβος να μείνουν μόνοι τους στο σπίτι, αλλά και το αυξημένο κόστος της ατομικής ιατρικής περίθαλψης. Το Γηροκομείο δεν λαμβάνει καθόλου χρήματα από τις συντάξεις των φιλοξενούμενων, ενώ δέχεται και πολίτες απόρους και ανασφάλιστους.

Κων/νος Λούτας

είμαι επτά χρόνια εδώ και περνάω πολύ καλά. Το προσωπικό κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μη μας λείπει τίποτα. Συχνά πυκνά βγαίνω και έξω, δεν υπάρχει περιορισμός. Δεν μας λείπει κάτι, μια χαρά είμαστε.

Ζωή Παπαγιαννοπούλου

Εγώ είμαι φρέσκια εδώ, την Τρίτη του Πάσχα κλείνω έναν χρόνο. Δεν έχω παράπονο, μας αγαπάνε όλοι και τους αγαπάμε όλους. Μας φέρονται πολύ ωραία. Ό,τι έχουν μας δίνουν. Τρώμε, πίνουμε και άμα λάχει χορεύουμε. Θα κάνουμε και τις γιορτές μας. Συζητάμε μεταξύ μας, τα κορίτσια μας φροντίζουν και με το παραπάνω. Δεν έχουμε κανένα παράπονο, καθώς ειδικά η καθαριότητα είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα.

Άγγελος Αθανασόπουλος

Εγώ είμαι από το Λαμπέτι και είμαι οκτώ χρόνια εδώ. Έχουμε πολύ καλούς ανθρώπους και περνάμε καλά. Δεν μου λείπει κάτι, παρέα και φίλους για να κουβεντιάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε τηλεόραση και είμαστε αγαπημένοι.


Πηγή