Λαδόπουλος, Χιονοδρομικό Καλαβρύτων και ΑΣΟ Πύργου τη Μ. Δευτέρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ […]

Η έγκριση του σχεδίου ανάπτυξης χρήσεων του πρώην εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου σε συνδυασμό με την αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του χώρου για τριάντα χρόνια είναι μεταξύ των σημαντικών θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, στις 3 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής), στην Πάτρα. Επίσης το Σώμα αναμένεται να αποφασίσει και για την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», αλλά και να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονται εξίσου σημαντικά θέματα, όπως η αναβάθμιση, βελτίωση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, η επισκευή και ενίσχυση του Εργοστασίου Τέχνης στην Πάτρα και η επανάχρηση του πρώην Εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου και η μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας.

Στην ίδια συνεδρίαση πρόκειται να τεθούν προς έγκριση η υποβολή προτάσεων ένταξης των έργων που αφορούν την μετατροπή του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών σε Εκθεσιακό – Μουσειακό χώρο προϋπολογισμού άνω των 10 εκ. ευρώ, την αποχέτευση της οδού Κορίνθου στην πόλη του Αιγίου προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ, παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και η κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Πείρο άνωθεν της Ι. Μονής Χρυσοποδαρίτισσας.

Τέλος θα δρομολογηθεί η αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η επισκευή – συντήρηση του εξοπλισμού κα των μέσων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, ενώ αναμένεται να εγκριθεί και η επισκευή των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ Πάτρας.

  • Σε άλλο αρχείο επισυνάπτεται η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    22 Απριλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία