Μαριλένα Μάστορα: «Ανάγκη ενίσχυσης της σύνδεσης και της επικοινωνίας των νησιών του Ιονίου».

Κοινωνία Μαριλένα Μάστορα: «Ανάγκη ενίσχυσης της σύνδεσης και της επικοινωνίας των νησιών του Ιονίου».

Στην εκδήλωση «Διασυνδεσιμότητα & επικοινωνία των Ιονίων Νήσων» της Επικεφαλής του Συνδυασμού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», κας Ρόδης Κράτσα σε συνεργασία με την ΝΟΔΕ Κέρκυρας, βρέθηκε η γιατρός και Υπεύθυνη του τομέα υγείας της ΝΟΔΕ Κερκυρας, Μαριλένα Μάστορα, η οποία και τοποθετήθηκε για την ανάγκη ενίσχυσης της σύνδεσης και της επικοινωνίας των νησιών του Ιονίου.

Η κα. Μάστορα τόνισε στην παρέμβασή της: «Ποιος είναι αλήθεια ο πλούτος της Ελλάδας; Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, ώστε να αναπτυχθεί σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον που γίνεται όλοενα και πιο ανταγωνιστικό;

Από την ναυτιλία και τον τουρισμό μέχρι τους υδρογονάνθρακες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο οικονομικός πλούτος της Ελλάδας βρίσκεται στα νησιά μας!

Όπως εδώ βρίσκεται και ο πολιτισμικός πλούτος της χώρας. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Οι παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, οι τέχνες μας, η κουζίνα μας και όλα αυτά που μας ενώνουν.

Εδώ όμως βρίσκεται και ο σημαντικότερος πλούτος μιας χώρας. Οι άνθρωποι της και κυρίως η νεολαία μας που θέλει να μείνει και να παλέψει για τον τόπο της.

Και για αυτό η καλύτερη επικοινωνία και σύνδεση των Νησιών της Περιφέρειάς μας, μικρών και μεγάλων, μπορεί να οδηγήσει τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στην κοινωνική συνοχή.

Η νησιωτικότητα έχει τους δικούς της κώδικες, τη δική της σημειολογία, τα δικά της προβλήματα που διαφοροποιούνται από νησί σε νησί.

Οι διεκδικήσεις μας μπορεί να είναι αποτελεσματικές μόνο αν είναι στοχευμένες και ρεαλιστικές.

Παράλληλα ο σχεδιασμός πρέπει να βασίζεται στις τοπικές ανάγκες τόσο του μόνιμου όσο και του εποχιακού πληθυσμού του κάθε νησιού.

Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε τους γεωγραφικούς περιορισμούς και να ενώσουμε δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Εύχομαι ειλικρινά η σημερινή εκδήλωση να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.»


Πηγή