Μυρτιά: Συνεχίζει να προσφέρει «ζωή»

Με τη συμμετοχή παλιών και νέων μελών, που έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της προσφοράς αίματος, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η 23η εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Μυρτιά».

Το «ραντεβού ζωής» δόθηκε στον χώρο του Κοινοτικού Γραφείου με τους εθελοντές να αφιερώνουν λίγο από τον χρόνο τους για να σώσουν μια ζωή. Και το έκαναν με τη συνδρομή της Διευθύντριας Έλσας Ζαχαριαδάκη και των νοσηλευτών Λίνας Παπαδοπούλου και Γρηγόρη Αργυρόπουλου, από τον Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, που αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη των συλλόγων και κοινωνικών ομάδων της Ηλείας που επιθυμούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο, μέσα από οργανωμένες αιμοληψίες.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν από την πρώτη στιγμή, η Υπεύθυνη Διαχείρισης της Τράπεζας Αίματος Κατερίνα Καφετζή, o πρόεδρος της ΤΚ Άγγελος Πήττας αλλά και ο εφημέριος του χωριού πατ. Παντελεήμων Παπαηλιού ο οποίος υποστηρίζει την θεάρεστη προσπάθεια που καταβάλουν οι κάτοικοι του χωριού. Και όσοι δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν χθες – είτε λόγω απουσίας είτε για παροδικούς λόγους υγείας – θα το κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας.

Η χθεσινή αιμοδοσία είχε όμως και άλλο ρόλο, εκπαιδευτικό, αφού την παρακολούθησαν αρκετά μικρά παιδιά, τα οποία βρέθηκαν στον χώρο συνοδεύοντας τους γονείς τους, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον την διαδικασία. Και όταν ρωτήθηκαν, αν θα γίνουν και αυτά εθελοντές αιμοδότες όταν μεγαλώσουν, η απάντηση ήταν καταφατική, αφού οι γονείς, έδωσαν με την πράξη τους, έδωσαν το καλύτερο παράδειγμα.


Πηγή