Μόνο στην Ελλάδα αυτά! Η πατέντα για την κολώνα ηλεκτρισμού στην Πάτρα

Ο Έλληνας είναι επινοητικός και ξέρει να βρίσκει λύσεις εκεί που οι άλλοι σταματούν. Αυτό το έχουμε αποδείξει ως λαός με τις περίφημες «ελληνικές πατέντες».

Κατά συνέπεια, το τρόπος που επέλεξαν οι «αρμόδιοι» να επιδιορθώσουν την κολόνα ηλεκτρισμού στην Πάτρα, δεν προκαλεί έκπληξη (για τα ελληνικά δεδομένα). Ο τσιμεντένιος στύλος, που βρίσκεται στη Γούναρη, πριν από την πλατεία Μαρούδα, όπως φαίνεται στην αριστερή φωτογραφία, είχε διαβρωθεί και έγερνε, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα για την ασφάλεια των διερχόμενων.

Εκεί λοιπόν που κάποιος, με κοινή λογική, θα περίμενε ότι οι αρμόδιοι θα αντικαθιστούσαν την κολόνα, το ελληνικό δαιμόνιο, είχε άλλη άποψη. Οι υπεύθυνοι, προφανώς, σκέφτηκαν την ταλαιπωρία της αντικατάστασης και αντί να βγάλουν τον «σκασμένο» στύλο, επέλεξαν αν τον «ντύσουν» με ειδικό πλαστικό πλέγμα.

Με τον τρόπο αυτό δεν πέφτουν κομμάτια τσιμέντου στα κεφάλια των περαστικών, ωστόσο η κολόνα συνεχίζει να γέρνει και να εγκυμονεί κινδύνους. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους απασχολεί…


Πηγή