Νέα Υόρκη: Πλήθος ομογενών στην συναυλία της ”Μάντζαρος” – Χειροκροτήματα και συγκίνηση. (Φωτ. – Βίντεο)

Εκδηλώσεις Νέα Υόρκη: Πλήθος ομογενών στην συναυλία της ”Μάντζαρος” – Χειροκροτήματα και συγκίνηση. (Φωτ. – Βίντεο)

Παρουσία πάνω από 300 ομογενών, με χειροκροτήματα αλλά και συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συναυλία της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» στο Αμφιθέατρο Aviation High School στο Long Island.

Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη κ. Κούτρας, η Κερκυραία Πρόξενος της Νέας Υόρκης Λάνα Ζωχιού, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης κ. Μειμάρογλου, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Πανκερκυραϊκού Θοδωρής Δουκάκης, η Πρόεδρος της Ερεικούσσας Αυγερινή Μουζακίτη Φάτζιο και η Πρόεδρος του Συλλόγου Οθωνών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν από πλευράς της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» άνθρωποι που βοήθησαν για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής στις εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και ο Δημοσιογράφος Διονύσης Μάμαλος.

Στο πλαίσιο της συναυλίας ερμηνεύτηκαν επιλογές από το μιούζικαλ West Side Story του Leonard Bernstein, αποσπάσματα από τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη, διασκευές τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μιχάλη Σουγιούλ, Γιώργου Μουζάκη και Γιώργου Κατσαρού, τις βασισμένες σε γνωστές ελληνικές μελωδίες σουίτες των Franco Cesarini (Greek Folk Song Suite), Hardy Mertens (Kyklades), Σπύρου Μαυρόπουλου (Memories of Cyprus) και Διονυσίου Βισβάρδη (Ταξιδεύοντας στην Ήπειρο), τη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου για το Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη, κ.ά.

Οι εμφανίσεις της κερκυραϊκής Φιλαρμονικής στις ΗΠΑ θα κορυφωθούν την Κυριακή 14 Απριλίου, οπότε και το Μουσικό Σώμα, αμέσως μετά την καθιερωμένη δοξολογία, θα συμμετάσχει στη μεγάλη παρέλαση της ομογένειας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θα λάβει χώρα στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, συνοδεύοντας και άγημα της Προεδρικής Φρουράς που ως είθισται επίσης βρίσκεται στις ΗΠΑ για το σκοπό αυτόν.

Η αποστολή της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» θα επιστρέψει στην Κέρκυρα την ερχόμενη Τρίτη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την πραγματοποίηση του ταξιδιού αυτού, πέραν της ομογένειας, συνέβαλαν σημαντικά τόσο ο Δήμος Κέρκυρας, όσο και το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας.








Πηγή