Νοσοκομείο Πύργου: Αντίστροφη μέτρηση για τον Αξονικό

Αντίστροφα μετρά πια ο χρόνος για την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Πύργου.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωση την ολοκλήρωση του συμβατικού ελέγχου και τη έγκριση, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την προμήθεια 19 σύγχρονων Αξονικών Τομογράφων για τις ανάγκες 19 Νοσηλευτικών Μονάδων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και του Πύργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 10 εκατ. ευρώ και τα επόμενα βήματα είναι η υπογραφή της «κεντρικής» συμφωνίας και – στην πορεία – των επιμέρους συμβάσεων ανά Ν.Μ με τις προμηθεύτριες εταιρίες (σ.σ δεν είναι η ίδια για όλα τα Νοσοκομεία). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η διαδικασία αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

Το κόστος της αγοράς, θα καλυφθεί από τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, σε βάθος πενταετίας. Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η προμηθεύτρια εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση συντήρησης (και προμήθειας ανταλλακτικών αν χρειαστεί) καθώς καμία επιπλέον επιβάρυνση για το κάθε νοσοκομείο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εστάλησαν και τα οικονομικά στοιχεία σχετικά με το κόστος συντήρησης των αξονικών που λειτουργούν μέχρι σήμερα, ώστε να τεκμηριωθεί και με οικονομικούς όρους η αναγκαιότητα αντικατάστασής τους!


Πηγή