Νοσοκομείο Πύργου: Προκήρυξη για συνεργασία με Παθολόγο – Ογκολόγο

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η επαναλειτουργία του Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου, καθώς ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, προχώρησε σε προκήρυξη για την έναρξη συνεργασία με γιατρό Παθολογίας – Ογκολογίας, με καθεστώς έκδοσης – από αυτόν – δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Η προκήρυξη της θέσης, έρχεται με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, μετά την καταγραφή της ταλαιπωρίας και των δίκαιων αιτημάτων καρκινοπαθών της Ηλείας, για την επαναλειτουργία του ιατρείου, από την εφημ. «Πατρίς». Το ιατρείο ανέστειλε τη λειτουργία του στις 31 Δεκεμβρίου 2018 μετά τη συνταξιοδότηση του Ογκολόγου Παναγιώτη Γκινόπουλου, που είχε την ευθύνη λειτουργίας του, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας του Γ.Ν Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και του Νοσοκομείου Πύργου.

Η προκήρυξη αφορά στην σύναξη συνεργασίας, με λειτουργία του ιατρείου μια φορά την εβδομάδα για 5 ώρες, και η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι 12 μήνες. «Στόχος μας σε πρώτο χρόνο η επαναλειτουργία του τακτικού ογκολογικού ιατρείου. Η πρόσκληση απευθύνεται σε ιδιώτες ογκολόγους που επιθυμούν τη συνεργασία. Θα ήταν πρόχειρο και επιπόλαιο από την πλευρά μας να υποσχεθούμε αυτή τη στιγμή τη διενέργεια θεραπευτικών πράξεων. Θα μιλήσουμε με το γιατρό και θα δούμε τι απαιτείται ώστε να διευρύνουμε τη συνεργασία μας. Θα πάμε με μικρά και σταθερά βήματα όπως πάντα. Το κυρίαρχο είναι να υπάρξει ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε...», σχολίασε ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος.


Πηγή