Ο βουλευτής Ηλείας Γ. Κουτσούκος για το έργο Πάτρα – Πύργος: «Η φιέστα του κ. Σπίρτζη δεν μπορεί να αποκρύψει […]

Γιάννης Κουτσούκος

Η φιέστα του κ. Σπίρτζη δεν μπορεί να αποκρύψει τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την κατάτμηση του έργου Πάτρα- Πύργος και το αβέβαιο της ολοκλήρωσής του

Η φιέστα του κ. Σπίρτζη με τη «δήθεν» εκκίνηση των έργων στον πολύπαθο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, δεν μπορεί να αποκρύψει τις προσωπικές του ευθύνες και της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ακύρωση της δημοπράτησης του Ενιαίου Έργου στις 27-3-2015 και την τρίχρονη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των δημοπρασιών των οχτώ τμημάτων στα οποία το κατακερμάτισαν.

Τα ερωτήματα για το πότε θα γίνει πραγματική εκκίνηση των έργων και στα οχτώ του τμήματα και, κυρίως, πότε το έργο θα ολοκληρωθεί παραμένουν, δυστυχώς, αναπάντητα.

Οι τυχοδιωκτικές επιλογές του κ. Σπίρτζη και της Κυβέρνησης για την κατάτμηση του έργου προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα, με την εμπλοκή διαπλεκόμενων προσώπων, ήδη έχει δημιουργήσει αρνητικές αλυσιδωτές επιπτώσεις για τρεις τουλάχιστον από τις οχτώ εργολαβίες, με αβέβαιη την τελική τους κατάληξη.

Για την αβεβαιότητα αυτή, κυρίως σε ότι αφορά την εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου εντός του τρέχοντος χρηματοδοτικού πλαισίου, οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Σπίρτζη και στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα τις αποδώσει ο λαός της Ηλείας πολύ σύντομα, όταν έρθει η ώρα της κάλπης.


Πηγή