Ο Δήμαρχος Πατρέων μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων

Σε συγκέντρωση κατοίκων στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου μίλησε χθες Πέμπτη 11 Απριλίου ο Δήμαρχος Πατρεών, Κώστας Πελετίδης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Πριν 4,5 χρόνια ζητήσαμε την ψήφο του Πατραϊκού λαού και αυτός μας εμπιστεύτηκε και γίναμε Δημοτική Αρχή. Λέγαμε τότε ότι θα είμαστε στο πλευρό εκείνων που χτίζουν την πόλη, των εργαζόμενων, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών και αυτό κάναμε.

Δεν είμαστε με εκείνους που ζουν από τον ιδρώτα αυτών που χτίζουν.

Εξαρχής είπαμε ότι χωρίς αγώνα δεν θα πετύχουμε τους στόχους που είχαμε βάλει για να παλέψουμε μια πολιτική που έχει διαλύσει την ζωή στην πόλη μας.

Παλέψαμε μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με πολύ λιγότερη χρηματοδότηση από ότι το 2010 και με το μισό σχεδόν προσωπικό αφού μας απαγόρευσαν τις προσλήψεις.

Γιατί θα πρέπει το Σκαγιοπούλειο να μην έχει μόνιμους εργαζόμενους να το φροντίζουν, να το καθαρίζουν, να έρχονται εδώ τα παιδιά μας να παίζουν; Αυτό δεν είναι ανάπτυξη; Δεν θα έχουμε ανάπτυξη αν κάνουμε προσλήψεις για να φτιάξουμε τους δρόμους μας που έχουν πολλά προβλήματα;

Τη νέα σχολική χρονιά 850 επιπλέον παιδιά θα πρέπει να πάνε στα νηπιαγωγεία, δεν πρέπει να υπάρχει προσωπικό για να μπορέσει να τα εξυπηρετήσει;

Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις, για να κάνουμε την ανατροπή και να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους με δικαιώματα. Και ο αγώνας πρέπει να γίνει και πάνω στην κάλπη. Δεν μπορείς να είσαι άνεργος και να ψηφίζεις αυτούς που σε έχουν φέρει στην ανεργία. Δεν μπορείς να είσαι ημιαπασχολούμενος και να δίνεις την ψήφο σου σε αυτούς που δεν σου επιτρέπουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Σήμερα το πρωί ήμουν στην Αθήνα και διαπίστωσα, για μια ακόμη φορά, ότι όλοι μιλούν για την Πάτρα για τους αγώνες της. Η πόλη μας στέλνει μήνυμα αντίστασης σε όλη την Ελλάδα.

Έρχονται όμως κάποιοι από το παρελθόν και λένε ότι πρέπει να είμαστε «φρόνιμοι», καλά παιδιά, υπάκουοι στο σύστημα. Εμείς τους λέμε «Όχι» γιατί αν λέγαμε «ναι», αν ήμασταν «καλά παιδιά» όπως θέλουν αυτοί οι «σωτήρες» ο φυσικός πλούτος του πατραϊκού λαού, το θαλάσσιο μέτωπο, θα γινόταν «φιλέτο» για το μεγάλο κεφάλαιο και ο λαός θα ήταν πελάτης του.

Τώρα διεκδικούμε τον Ριγανόκαμπο κι επειδή το θέμα δεν προχωρά τους ενημερώσαμε σήμερα με επιστολή μας να μας πουν αν θα γίνει η παραχώρηση, αλλιώς θα κινητοποιήσουμε το λαό και τους φορείς της Πάτρας. Θα προχωρήσουμε σε αγώνες. Μετά από αυτό μας κάλεσαν την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα σε σύσκεψη για το θέμα της παραχώρησης. Θα το έκαναν αυτό αν ήμασταν «φρόνιμα παιδιά» όπως θέλουν οι «σωτήρες»; Ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν είμαστε της φανφάρας, Είμαστε της πράξης.

Για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου το οποίο έπρεπε να ήταν έτοιμο και να υδροδοτούνταν από αυτό η Πάτρα, οι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων ζητούν να κάνουμε φορέα διαχείρισης και να πληρώνει ο Πατραϊκός λαός 4,5 εκ. ευρώ το χρόνο για το κόστος λειτουργίας του! Θέλουν να εκλεγούν Δήμαρχοι και να ζητήσουν από τον Πατραϊκό λαό να πληρώσει.

Όχι! Το νερό θα έρθει δωρεάν στα διυλιστήρια και τα εκατομμύρια θα γίνουν έργα για το λαό γι’ αυτό διεκδικούμε να αναλάβει την λειτουργία του φράγματος δημόσιος φορέας.

Μας λένε ότι είμαστε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όμως παίρνουμε τα κονδύλια για έργα. Μα υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε τον ιδρώτα του λαού μας στα ταμεία της Ε.Ε. όπως έκαναν αυτοί; Τα πήραμε όλα και έτσι θα πορευτούμε.

Αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο παίρνουμε απόφαση για τον Λαδόπουλο. Να γίνει διοικητήριο, βιομηχανικό μουσείο, συνεδριακό κέντρο, χώρος θεάτρου, μουσικό σχολείο κλπ. Να γίνει ένας χώρος που θα αλλάξει την ζωή στις νότιες συνοικίες της πόλης.

Η πόλη μας έχει δύο δρόμους να διαλέξει:

Να μας «σφάζουν» και εμείς να προσκυνάμε και ο άλλος είναι να Αγωνιζόμαστε.

Οι Δημοτικές εκλογές δεν είναι για να βγει δήμαρχος ο Πελετίδης, στις εκλογές βγάζουμε δήμαρχο τον Πατραϊκό λαό.

Δικοί μας είναι όσοι αγωνίζονται, ιδρώνουν για την πόλη. Δεν είναι δικοί μας όσοι εκμεταλλεύονται και κοροϊδεύουν τον λαό και παίρνουν αποφάσεις χωρίς αυτόν.

Απευθυνόμαστε στον Πατραϊκό λαό και τους ζητάμε να μας εμπιστευτεί και να στηρίξει το ψηφοδέλτιό μας. Να τους χαλάσει από την πρώτη Κυριακή τα σχέδια για την επιστροφή των συμφερόντων στον Δήμο. Να επανεκλέξει την σημερινή Δημοτική Αρχή για να συνεχίσουμε μαζί το φιλολαϊκό μας έργο».

Ο Δήμαρχος Πατρέων μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων Ο Δήμαρχος Πατρέων μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων Ο Δήμαρχος Πατρέων μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων


Πηγή