Πάτρα: Επανιδρύεται ο ΟΝΑΠ; – Η πρόθεση του συνδυασμού “Πρωτεύουσα Ξανά” και του Γρ. Αλεξόπο […]

Θετικές εντυπώσεις έχει αφήσει η πρόθεση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και του συνδυασμού του "Πρωτεύουσα ξανά", στο να προχωρήσουν, εφόσον καταφέρουν να κερδίσουν τις δημοτικές εκλογές, στην επανίδρυση και επαναλειτουργία του Αθλητικού Οργανισμού.

Πρόκειται για τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Πατρέων που είχε ιδρυθεί επί δημαρχίας του Ευάγγελου Φλωράτου, με πρώτο πρόεδρο τότε τον Γιώργο Κοντογιάννη.

Ο Οργανισμός που είχε ως μακροβιότερο πρόεδρο τον Γιάννη Κασίμη λειτουργούσε για αρκετά χρόνια όμως αντικαταστάθηκε από το τμήμα Αθλητισμού και στη συνέχεια από το τμήμα Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς.

Εφόσον επανιδρυθεί θα είναι ο τρίτος οργανισμός του Δήμου που θα λειτουργεί μία μορφή αυτονομίας από τις άλλες δημοτικές υπηρεσίες. Ήδη υπάρχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός, ο Καρναβαλικός Οργανισμός και ο Κοινωνικός Οργανισμός για τον δήμο Πατρέων.

Η ίδρυση ενός τέτοιου οργανισμού που να αφορά αποκλειστικά και μόνο το αθλητικό κομμάτι που είναι εντελώς ανεξάρτητο από το πολιτιστικό, είναι κάτι απαραίτητο, σύμφωνα με όσους ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό και τον μαζικό αθλητισμό, προκειμένου η Πάτρα να κάνει ακόμα πιο σημαντικά βήματα στον τομέα της διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Την είδηση έφερε στο προσκήνιο ο παλιός Αντινομάρχης Αθλητισμού (επί των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004), Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος είναι και υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γρ. Αλεξόπουλου.


Πηγή