Πάτρα: Περιφορά του Επιταφίου στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Θωμά, στην Καστροπολιτεία!

Το εκκλησάκι του Αποστόλου Θωμά μέσα στην Καστροπολιτεία της Αχάια Κλάους έχει ανοίξει τις πύλες του για τις ημέρες του Αγίου Πάσχα και δεν είναι λίγοι οι πιστοί της Πάτρας που ανεβαίνουν στο χώρο της οινοποιίας για να γευτούν από κοντά ένα διαφορετικό κλίμα που δεν έχει καμία σχέση, με αυτό που συναντάμε στους ναούς της πόλης.

Στην Καστροπολιτεία της Αχάια Κλάους για όσους δεν γνωρίζουν υπάρχουν δύο εκκλησάκια. Αυτό του Αποστόλου Θωμά για τους Ορθόδοξους και αυτό της Αγίας Άννης για τους Καθολικούς.

Σημείο αναφοράς των θρησκευτικών εκδηλώσεων που γίνονται αυτές τις μέρες στην Καστροπολιτεία είναι η περιφορά του Επιταφίου το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Επιτάφιος του ναού του Αποστόλου Θωμά είναι από τους πρώτους που βγαίνει στην Πάτρα και κάθε χρόνο σχεδόν ο αριθμός των πιστών που ανεβαίνουν στην Αχάια Κλάους μεγαλώνει.

Η μυρωδιά των λουλουδιών, της ανθισμένης γης, της άνοιξης που έχει κορυφωθεί, είναι στοιχεία που έρχονται και ταυτίζονται με την χαρμολύπη, του συναισθήματος που αποτυπώνει το Θείο Δράμα των ημερών που διανύουμε.

Από τη λύπη του θανάτου και της Μεγάλης Παρασκευής στη χαρά της προσμονής της Αναστάσεως του Κυρίου. Και φέτος, όπως ενημερώνει η Αχάια Κλάους "αυτές τις ημέρες του Αγίου Πάσχα θα λειτουργήσει και θα εορτάσει ο εντός της Οινοποιίας μας ευρισκόμενος μικρός ναός του Αποστόλου Θωμά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ACHAIA CLAUSS σας προσκαλεί στους επιβεβλημένους εορτασμούς:

Στον Επιτάφιο, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 26 Απριλίου 2019, ώρα 4.00 μ.μ. στον οποίο θα συμμετάσχει ψάλλοντας τα Εγκώμια Χορωδία υπό τη διεύθυνση της κυρίας Δήμητρας Αψόμωτου.

Στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, ώρα 11.30 μ.μ.

Καθ' όλη τη διάρκεια των εορτασμών οι Πύλες της Οινοποιίας θα είναι ανοικτές για όλους τους φίλους και επισκέπτες που επιθυμούν να εορτάσουν μαζί μας, στο γραφικό εκκλησάκι μας, σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ανοιξιάτικης ανάστασης της φύσης".

Πάτρα: Περιφορά του Επιταφίου στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Θωμά, στην Καστροπολιτεία! Πάτρα: Περιφορά του Επιταφίου στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Θωμά, στην Καστροπολιτεία!


Πηγή