Πάτρα: Συμπολίτης προσέφυγε στην Εισαγγελία για το αποχετευτικό

Σην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών προσέφυγε κάτοικος της Παραλίας Προαστίου Πατρών ο οποίος εκτιμά ότι αδικείται από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πατρών καθώς, όπως υποστηρίζει σε όλους τους άλλους της περιοχής του η υποδομή για την σύνδεση με τον βιολογικό έφθασε ουσιαστικά μέχρι ακριβώς έξω από τα σπίτια τους ενώ για εκείνο η «αναμονή» σταματάει περίπου 35 μέτρα μακριά από την οικία του.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο κ. Στάθη Παπαλεξανδρόπουλος δεν του έχει δοθεί κάποια εξήγηση για την ενέργεια αυτή ούτε από τη ΔΕΥΑΠ αλλά ούτε και από την κατασκευάστρια εταιρεία. Για τον λόγο αυτό προσέφυγε στην Εισαγγελία ζητώντας την παρέμβασή της ώστε να αρθεί η σε βάρος του αδικία-διάκριση. Στην αναφορά του προς την Εισαγγελία ο κ. Παπαλεξανδρόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την τετραετία 2013-2017 είχα διατελέσει πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Προαστίου Πατρών… Λόγω της απόπειρας παράνομης κατασκευής από τη ΔΕΥΑΠ αγωγού όμβριων υδάτων στο τέλος της οδούς Νηρέως στην περιοχή Δάφνες, καταγγείλαμε το γεγονός αυτό με αποτέλεσμα να κληθούμε να καταθέσουμε στις 15 Μαΐου 2018 ενώπιον της Β’ Πταισματοδίκου Πατρών.

Περί τον μήνα Νοέμβριο του 2018 η ΔΕΥΑΠ, ανέθεσε στην κατασκευαστική εταιρεία την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου λυμάτων στην περιοχή μέσα στην οποία βρίσκεται και η κατοικία μου. Το οικόπεδό μου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διγενή Ακρίτα και Τηλεμάχου και λόγω έλλειψης αποχετευτικού δικτύου λυμάτων στην περιοχή της κατοικίας μου, εξυπηρετούμαι από βόθρο ο οποίος έχει κατασκευαστεί στην πλευρά της Τηλεμάχου, περίπου 23 μέτρα μακριά από την οδό Διγενή Ακρίτα.

Πριν από αρκετές ημέρες η ανάδοχος εταιρεία, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, κατασκεύασε αναμονή για σύνδεση με το κατασκευαζόμενο αποχετευτικό δίκτυο από την πλευρά της Διγενή Ακρίτα 24 και μετά από μερικές ημέρες σκάφτηκε η οδός Τηλεμάχου και κατασκευάστηκαν και επί της οδούς αυτής αναμονές σε όλα τα σπίτια και άχτιστο οικόπεδο πλην του δικού μού. Αρχικά σκάφτηκε μπροστά στην πόρτα του σπιτιού μου ένα τμήμα, καταστρέφοντας ένα μέρος της τσιμεντοστρωμένης εισόδου για το αυτοκίνητό μου, στη συνέχεια όμως κάποιος απεφάνθη ότι, επειδή κατασκευάστηκε αναμονή επί της οδού Διγενή Ακρίτα, δεν πρέπει να κατασκευαστεί επί της οδού Τηλεμάχου άλλη αναμονή.

Για να συνδεθεί η κατοικία μου με την αναμονή που κακώς κατασκευάστηκε επί της οδού Διγενή Ακρίτα, πρέπει να σκαφτεί μια απόσταση περίπου 35 μέτρων και να καταστραφούν πλακοστρωμένα τμήματα του οικοπέδου μου. Δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε σκόπιμα, με πρωτοβουλία κάποιου υπευθύνου της ΔΕΥΑΠ για λόγους εκδίκησης ή από πρωτοβουλία κάποιου εργάτη της κατασκευάστριας εταιρείας. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μετά την αστοχία η οποία δεν οφείλεται σε δική μου υπαιτιότητα, θα αναγκαστώ να υποβληθώ, μόνον εγώ και κανείς άλλο από όλη τη συνοικία, σε μεγάλα έξοδα για την εκσκαφή και αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου στην αρχική κατάστασή του, χωρίς λόγο».

Με βάση τα παραπάνω ο συμπολίτης ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών να προχωρήσει σε δύο ενέργειες:

-Να κληθούν ενώπιον της Εισαγγελίας ο γενικός διευθυντής και ο διευθυντής του τομέας αποχέτευσης της ΔΕΥΑΠ να καταθέσουν αν αυτή η κατάσταση οφείλεται σε εντολή που αυτοί έχουν δώσει στην κατασκευάστρια εταιρεία και

-να κληθεί ο εργολάβος να επαναφέρει την ως άνω είσοδο όπως αυτή ήταν πριν την έναρξη των εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία καθώς και να αποκαταστήσει αυτή τη σε βάρος του απαράδεκτη (όπως την χαρακτηρίζει) διάκριση.


Πηγή