Πειραματικό Πανεπιστημίου: Η τεχνική έκθεση έκρινε ακατάλληλο το κτίριο του Νηπιαγωγείου

Η έκθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου μεταφέρει την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα, σχετικά με την διεξαγωγή εκ νέου μαθημάτων στο πληγωμένο οίκημα του Πειραματικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το μάθημα έχει διακοπεί από τη Δευτέρα που μας πέρασε 8 του μηνός με απόφαση της δημοτικής αρχής, ενώ ομόφωνα προχθές Παρασκευή ο Σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε αποχή, έως ότου διασφαλιστεί ότι το κτίριο είναι ασφαλές για τους μαθητές.

Η «ΠτΚ» έχει στα χέρια της την έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, προς τον αντιπρύτανη Χρήστο Μπούρα και τον Σύλλογο Γονέων η οποία δόθηκε την Παρασκευή, μετά από επιτόπιο τεχνικό, στατικό και ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο που έγινε την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Η έκθεση κρίνει ακατάλληλη προσωρινά την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου αναφερόμενη σε «εισροή υδάτων στην ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση» και επισημαίνει ότι «έως ότου σταματήσει η εισροή, οι εγκαταστάσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν».«Είναι εμφανές ότι το Νηπιαγωγείο έχει πρόβλημα και δεν γνωρίζουμε το πώς θα καταστεί πάλι λειτουργικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, με ευθύνη και των γονέων, το κτίριο πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Αν επιμείνουμε να το κρατάμε κλειστό είναι πιθανό να αχρηστευθεί και αυτό που θέλουμε σήμερα, εκτός από την ασφάλεια των παιδιών μας, είναι να μην γίνουμε σχολείο με μετακινούμενους μαθητές. Διότι, αν το επιτρέψουμε αυτό, είμαστε προ του κινδύνου να μείνουμε άστεγοι και το Πειραματικό να κλείσει» αναφέρει στην «ΠτΚ»ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων Ανδρέας Γιατράς.

Οι εκπαιδευτικοί στο κείμενο που απέστειλαν στον προϊστάμενο α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ευάγγελο Πασσά ζητούν «να διασφαλιστεί ότι το σχολείο μας τηρεί τις προδιαγραφές για να επαναλειτουργήσει και τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς».«Μέχρι σήμερα κανείς δεν δέχεται να πιστοποιήσει την κατάσταση, πριν αποφασίσουν να μας διώξουν, απαιτούμε να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να μην γίνουν -εμείς και τα παιδιά μας- μπαλάκι μεταξύ ανευθυνο-υπευθύνων» σύμφωνα με τον κ. Γιατρά.

Προχθές Παρασκευή, οι γονείς συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλο.Ο δήμαρχος εξέφρασε τη θέληση της δημοτικής αρχής να αναλάβει τη λειτουργία του σχολείου με την προϋπόθεση ότι εργολάβος και πανεπιστήμιο να προχωρήσουν επαρκώς το έργο της υγρομόνωσης της οροφής η αστοχία του οποίου έχει στοιχίσει την απώλεια εκατοντάδων διδακτικών ωρών και πολύ περισσοτέρων, εφόσον το πρόβλημα παραμείνει άλυτο.

Στην έκθεση τους οι τεχνικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου αναφέρουν μεν ότι «η στατική επάρκεια και η καταλληλότητα του κτιρίου παραμένει αμετάβλητη» χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται:> Ποια είναι η «προτέρα»κατάσταση σε μια οροφή η οποία έχει ξηλωθεί για να στεγανωθεί και>πώς θα επαναλειτουργήσει χωρίς τεχνική περιγραφή της σημερινής κατάστασης, με το έργο της στεγάνωσης σε εξέλιξη…

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Πηγή