Περιοδεία Αλ. Μπαλού στην περιοχή του Ελειού – Πρόννων

Περιοδεία Αλ. Μπαλού Σάββατο 13/4/2019

Στην περιοχή Ελειού – Πρόννων περιόδευσε το Σάββατο 13/4/2019 η Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Αλεξάνδρα Μπαλού μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Αργοστολίου με την Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννη Κουρούκλη. Στον Κατελειό, είχε την ευκαιρία η υποψήφια Περιφερειάρχης με την Λαική Συσπείρωση να συνομιλήσει με εργαζόμενους και επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι προετοίμαζαν τα καταστήματά τους για το άνοιγμα της καλοκαιρινής σεζόν. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο τί σημαίνει “καλοκαιρινή σεζόν” και εποχιακή εργασία και ποιες είναι η επιπτώσεις της στη ζωή και στην υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των μικρών επαγγελματιών, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται να εργάζονται νυχθημερόν στα μαγαζιά τους για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου, στην φορομπηχτική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά και στον ανταγωνισμό από τα μεγάλα τουριστικά μονοπώλια.

Η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού και του κλιμακίου της Λαικής Συσπείρωσης συνεχίστηκε στη Σκάλα, όπου από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής τέθηκε έντονα η ανησυχία τους για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Σκάλας – Πόρου αλλά και του κόστους λειτουργίας του, καθώς οι αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο έχουν σταματήσει με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Επίσης στην αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης τέθηκε από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής το ζήτημα της σοβαρής υποστελέχωσης που επικρατεί στον τομέα της Υγείας, η οποία αφορά όλες τις δομές υγείας στο νησί, αλλά και την περιοχή της Σκάλας, η οποία δεν έχει μόνιμο γιατρό για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της, αλλά ούτε και τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και υλοποιείται πιστά από τις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση .

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στον Πόρο, όπου συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής όπου αναδείχθηκε η συνολική υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της περιοχής.

Το απόγευμα, παρευρέθηκε με κλιμάκιο της Λαϊκής Συπσείρωςσης σε σύσκεψη στα Αντυπάτα Πυλάρου μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Σάμης με την Λαική Συπσπείρωση Νίκο Αθανασάτο, όπου αναδείχθηκε το πρόβλημα της έλλειψης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής που έχουν προκύψει από την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων. Η υποψήφια Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι τα έργα, της αντιπλημμυρικής όπως και της αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, μπαίνουν στη λογική κόστους – οφέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Κυβερνήσεις αλλά και από την τοπική διοίκηση και δεν αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες για αυτό και δεν υλοποιούνται, με ό,τι δυσμενές αυτό συνεπάγεται για τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των κατοίκων της περιοχής.

Η Αλ. Μπαλού έκλεισε την περιοδεία της στην Ένωση Ερίσσου, όπου σε σύσκεψη των κατοίκων της περιοχής συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας με την υποστελέχωση του αγροτικού Ιατρείου, ζήτημα που δημιουργεί προβλήματα στην μετακίνηση των ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πρέπει να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, π.χ. στη Σάμη, για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο σχολείο των Μεσοβουνίων, το οποίο εκτός από τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η Κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε τον αποχαρακτηρισμό του από δυσπρόσιτο, δημιουργώντας νέες δυσκολίες στην λειτουργία του και βάζοντας την προοπτική για το κλείσιμο ή την συγχώνευσή του.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίσθηκε ότι ο λαός πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της επίλυσης των προβλημάτων που αφορούν την ζωή του και ότι στις επικείμενες εκλογικές μάχες θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όλους τους υποψήφιους των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ , ΠΑΣΟΚ) στους Δήμους και στην ΠΙΝ, που, βάζουν πλάτη στην υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής και να ενισχύσει αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και την Περιφέρεια Ι.Ν.


Πηγή