Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου σε Ιθάκη, Ληξούρι και Κεφαλονιά.

Εκλογές Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου σε Ιθάκη, Ληξούρι και Κεφαλονιά.

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, υπηρεσιών, φορέων αλλά και κατοίκων της Ιθάκης, του Ληξουρίου και της Κεφαλονιάς πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου στα πλαίσια περιοδείας του στα νησιά.

Ο κ. Σπύρου παράλληλα εντατικοποιεί τη συνεργασία του με τα μέλη του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία» του οποίου ηγείται.

Ο πρώην Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος,σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα συζήτησαν κυρίως ζητήματα που αφορούν τις υποδομές στο νησί και ειδικότερα τα θέματα του αποχετευτικού, της ύδρευσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του λιμανιού του Πισαετού, έργο το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή.

Στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης διαπίστωσε την επαρκή λειτουργία της δομής αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν ως προς την στελέχωσή του με μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για την βελτίωση των σημαντικών υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και τους δύο υποψηφίους του συνδυασμού του για την Ιθάκη, τον κύριο Χατζηαθανασίου Απόστολο και την κυρία Καλλινίκου Πηνελόπη.

Στο Ληξούρι

Στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το τμήμα Τεχνολογίας, Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Ιονίου Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων), όπου σε εκτενή συνομιλία του με τους διδάσκοντες ενημερώθηκε για την λειτουργία του τμήματος αλλά και τις ανάγκες σε επίπεδο κυρίως προσωπικού. Όπως ανέφερε ο κ. Σπύρου, ο ίδιος και ο συνδυασμός του δεσμεύονται για στενή συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα της έρευνας μέσω και των χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Επεσήμανε μάλιστα, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια είχε προχωρήσει σε προμήθεια νέας υλικοτεχνικής υποδομής τόσο στο συγκεκριμένο τμήμα όσο και στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων της Κεφαλονιάς, το κόστος της οποίας πλησίασε συνολικά το 1 εκ. ευρώ.

Είμαστε και θα είμαστε αρωγοί και συνεργάτες με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε όλα τα επίπεδα, επεσήμανεμεταξύ άλλων ο επικεφαλής της «Ιονίου Συμμαχίας».

Στην Κεφαλονιά

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συναντήθηκε σήμερα το πρωί και με τον Πρόεδρο και μέλη του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος του φορέα κ. Σταύρος Σπαθής, συμφώνησαν στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας του θεσμού της Περιφέρειας με το Επιμελητήριο για την προβολή του νησιού και την στήριξη των επιχειρήσεων.

Συναντήσεις με κατοίκους

Ο κύριος Σπύρου συνοδευόμενος από τα μέλη του συνδυασμού του Μιχελή Γεράσιμο, Τζόγια Γουρζή, Άντζελα Λουκέρη και Σταύρο Λυκούδη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με πλήθος κατοίκων. Στις επαφές αυτές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, καταγράφηκαν κοινές διαπιστώσεις για ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και εξωραϊσμού της εικόνας των νησιών ενόψει του Πάσχα και της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, ο κ. Σπύρου έχει προγραμματίσει να βρίσκεται και πάλι στην Κεφαλονιά την ερχόμενη εβδομάδα.


Πηγή