“Στις 11 Απριλίου μην παραγγείλει κανείς” – Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Πάτρας καλεί σε μαζικ […]

Στην κινητοποίηση των διανομέων παίρνουν μέρος οι διανομείς της Πάτρας, έχοντας μάλιστα συγκροτήσει τη δική τους Επιτροπή Αγώνα.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου και σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων της Πάτρας καλεί όλους τους διανομείς να μην εργαστούν την ημέρα αυτή, αλλά και το καταναλωτικό κοινό να βοηθήσει σε μία τέτοια κατεύθυνση, μη προχωρώντας για 24 ώρες σε παραγγελίες.

Η ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρει: "Η επιτροπή μας έθεσε στο τραπέζι με σαφήνεια και αυστηρότητα όλα τα ζητήματα που αφορούν την ειδικότητα μας και γενικά τον κλάδο μας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1) Τα εργατικά δυστυχήματα/δολοφονίες: οι εργοδότες δεν τηρούν κανόνες και μετρά υγιεινής και ασφάλειας ούτε την πρόσφατη εγκύκλιο. Απαιτήσαμε να ψηφιστεί άμεσα ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα μας (μηχανάκι, εξοπλισμό, βενζίνη, ΜΑΠ κτλ).

2) Απαιτούμε εκτεταμένους έλεγχους από τον ΕΦΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας, πρόστιμα ακόμα και κλείσιμο της επιχείρησης για παραβίαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας και της εγκυκλίου από τους εργοδότες.

3) Για τα περιστατικά βίας και ποινικοποίησης των διεκδικήσεων μας. Απαιτούμε άμεσες αποφάσεις και παραδειγματικές τιμωρίες.

4) Για την κλαδική σύμβαση εργασίας που αφορά τους διανομείς αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου μας. Απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και νομοθετικές αλλαγές ώστε να κηρυχτεί άμεσα υποχρεωτική.

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Καλούμε τους διανομείς της ΑΧΑΙΑΣ, να συμμετέχουν στη: ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ

Πέμπτη 11/4 στην ημέρα πανελλαδικών δράσεων διανομέων

Ήδη έχουν αποφασιστεί δράσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας".

"Στις 11 Απριλίου μην παραγγείλει κανείς" - Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Πάτρας καλεί σε μαζική συμμετοχή


Πηγή