Στο «Εντερλέζι» στην Κάτω Αχαΐα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας


Στο «Εντερλέζι», το παραδοσιακό έθιμο των Ρομά που γιορτάστηκε στην Κάτω Αχαΐα, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος την Δευτέρα 29 Απριλίου 2019.

Η φετινή γιορτή, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στην πλατεία Μπασκέτας στην Κάτω Αχαΐα, διοργανώθηκε από την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Σύλλογο Νεολαίας και Γυναικών Ρομά Κάτω Αχαΐας «ο Άγιος Γεώργιος» και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με το «Εντερλέζι» οι Ρομά γιόρταζαν την επιστροφή της άνοιξης που τους επέτρεπε να μετακινηθούν από τόπο σε τόπο μιας και η ζωή τους για πολλά χρόνια ήταν νομαδική.

Κατά το χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι δίπλα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό για τους Ρομά έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής στρατηγικής.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στα οκτώ Κέντρα Κοινότητας με παράρτημα Ρομά που λειτουργούν και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες όπου μπορούν οι Ρομά να βοηθηθούν σε ζητήματα που τους αφορούν και κατέληξε τονίζοντας πως ανάλογες εκδηλώσεις σαν το Εντερλέζι προάγουν την πολυμορφία και την ενσωμάτωση.


Πηγή