Στο φινάλε έγραψε ιστορία ο Γιάγκος – Ο πρώτος ανεξάρτητος πρόεδρος σε σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών

Παμψηφεί πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πάτρας αναδείχθηκε ο Γιάγκος Ραφτόπουλος του ανεξάρτητου φοιτητικού συνδυασμού Π.Οικ.Συ.Δ.Α.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί μία δικαίωση για τον γνωστό Πατρινό καθώς είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των φοιτητικών εκλογών του Πανεπιστημίου, σε όλες τις σχολές και σε όλα τα τμήματα που αναδεικνύεται πρόεδρος ένας φοιτητής που δεν ανήκει σε κομματικές παρατάξεις.

Η είδηση ανέβηκε στα social media από τον ίδιο τον Γιάγκο Ραφτόπουλο και τα συγχαρητήρια για την επιτυχία του αυτή ήταν δεκάδες από φοιτητές και όχι μόνο. Είναι η τελευταία χρονιά που ο Γιάγκος Ραφτόπουλος παίρνει μέρος σε φοιτητικές εκλογές, αφού από τη νέα, έχοντας πετύχει το σκοπό του, δεν θα ανήκει πλέον στην ακαδημαϊκή και σπουδαστική κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο γνωστός Πατρινός μιλώντας στο patrasevents.gr για την ανάδειξή του ως πρόεδρου σε μία από τις πολυπληθείς σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, τονίζει: "Είναι σίγουρα μία δικαίωση για μένα και για τον αγώνα που κάνω όλα αυτά τα χρόνια για να αποκοπούν οι φοιτητές και η φοιτητική κοινότητα από τις κομματικές παρατάξεις.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που εκλέγεται ως πρόεδρος σε σχολή ένας ανεξάρτητος υποψήφιος και αυτό σημαίνει ότι με ψήφισαν άτομα από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις, ανεξάρτητα αν κατά καιρούς έχω συγκρουστεί μαζί τους.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι όταν αγωνίζεσαι όχι για τους ψήφους, αλλά επειδή ενδιαφέρεσαι και έχεις πραγματικά την πρόθεση και τη βούληση για να βοηθήσεις τους συμφοιτητές σου σε διάφορα ζητήματα ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αυτό κάποια στιγμή αναγνωρίζεται".


Πηγή