Συγκλόνισε ο ξαφνικός χαμός της μικρής Μαλένας – Πως «κατέληξε» το αγγελούδι

Πώς μπορείς να βρεις λέξεις για να περιγράψεις τον χαμό ενός παιδιού χωρίς να χυθεί ούτε μισό δάκρυ στο πληκτρολόγιο; Δεν γίνεται. Ο θάνατος της Μαλένας Δασκαλάκη συγκλόνισε τον κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την κοινωνία της Πάτρας.

Το αγγελούδι «έφυγε» σε ηλικία μόλις 3,5 ετών, ξαφνικά και αναπάντεχα. Οπως ήρθε στη ζωή, έτσι έφυγε.Πριν από 10 ημέρες περίπου είχε διαγνωστεί με οξεία λευχαιμία και μπήκε εσπευσμένα να κάνει την πρώτη της χημειοθεραπεία, η οποία πήγε πολύ καλά. Εκανε και τη δεύτερη στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν, με τις εξετάσεις της να είναι πολύ καλές και να μην προμηνύουν σε καμία περίπτωση το μοιραίο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Μαλένα έπεσε για ύπνο με τη μητέρα της στο προσκεφάλι. Κάποια στιγμή, άνοιξε τα μάτια, κάτι είπε και άφησε την τελευταία της πνοή. Οι γιατροί έτρεξαν για να σώσουν το κοριτσάκι, όμως μάταια. Δεν υπήρχε γυρισμός. Το ταξίδι είχε ξεκινήσει…Απαρηγόρητοι οι γονείς της, ο τερματοφύλακας Μάνος Δασκαλάκης που αγωνίζεται στον Πείρο Ισώματος, η σύζυγός του Ρούλα, αλλά και οι συγγενείς του κοριτσιού, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

«Τίποτα δεν έδειχνε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Οι εξετάσεις ήταν πολύ καλές και οι γιατροί πίστευαν ότι θα τα καταφέρει», έλεγε ο Γιάννης Λεγάτος, γνωστός προπονητής και θείος της μητέρας του παιδιού, ξεσπώντας σε λυγμούς. Το ζευγάρι έχει ένα ακόμα κοριτσάκι, την Τζωρτζίνα 5,5 ετών.

Η σορός της Μαλένας παραμένει στην Αθήνα για νεκροψία, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της και γι’ αυτό το λόγο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί η ημέρα της κηδείας της.«Θα είμαι το καλύτερο παιδί του κόσμου όλου», συνήθιζε να λέει στους γονείς της και στους δικούς της ανθρώπους η μικρή Μαλένα.

Τώρα εκεί ψηλά θα είναι ο καλύτερος αγγελος του κόσμου. Για πάντα…Η τραγική είδηση έγινε γνωστή μόλις οι άνθρωποι του Πείρου ζήτησαν από την ΕΠΣΑ την αναβολή του αγώνα με τον Ικαρο Πετρωτού, όπως φυσικά και έγινε. Το ματς ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή, αλλά όλοι στην ομάδα ήταν συγκλονισμένοι από το γεγονός και κατέθεσαν το σχετικό αίτημα στην Ενωση, η οποία αμέσως το έκανε δεκτό.

dete.gr


Πηγή