Συνάντηση Σπ. Σπύρου με τους Iδιοκτήτες Tουριστικών Kαταλυμάτων Κέρκυρας.

Εκλογές Συνάντηση Σπ. Σπύρου με τους Iδιοκτήτες Tουριστικών Kαταλυμάτων Κέρκυρας.

Συνάντηση εργασίας είχε την Παρασκευή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την γνωστοποίηση των βασικών προτάσεων και δεσμεύσεων του συνδυασμού “Ιόνιος Συμμαχία” στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Σπύρου συνοδευόμενος από τα μέλη του συνδυασμού Βασίλη Κοντό και Χρήστο Σκούρτη καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο για τουριστικά θέματα Γιώργο Λυκαύγη, είχε την ευκαιρία να τονίσει ότι δεσμεύεται για άμεσες ενέργειες βελτίωσης των υποδομών, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Περικλής Κατσαρός αναφέρθηκε σε βασικές διεκδικήσεις του κλάδου που σχετίζονται με τη προάσπιση των δίκαιων συμφερόντων των μελών του φορέα.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα θεμέλια για την μελλοντική άρρηκτη συνεργασία Περιφέρειας και Ομοσπονδίας, καθώς ο συνδυασμός του κ. Σπύρου γνωρίζει τα προβλήματα και τα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου τα οποία και συμμερίζεται. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι η χαμένη πενταετία δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεσμεύτηκε ότι ο συνδυασμός του εφόσον εκλεγεί θα στηρίξει και θα μεριμνήσει ούτως ώστε τα προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των επαγγελματιών του τουρισμού να απαλυνθούν το συντομότερο. Ειδικότερα ο κύριος Σπύρου τόνισε ότι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής τουριστικής οικονομίας και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Επιβάλλεται και είναι αυτονόητη για μας η ανάγκη παρεμβάσεων και έργων στους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και φυσικά πρωτίστως στο κατεστραμμένο οδικό μας δίκτυο. Η εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες δυσφημίζει τον τόπο μας. Εμείς δεσμευόμαστε για άμεσες παρεμβάσεις στους συγκεκριμένους τομείς καθώς επίσης και για συνδρομή στο επίπεδο των δίκαιων διεκδικήσεων του κλάδου”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έθεσε το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο τονίζοντας την ανάγκη παρεμβάσεων σε επίπεδο υποδομών και εξωραϊσμού της γενικότερης εικόνας κάνοντας αναφορά και στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας. Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η δραστηριότητα του Airbnb τονίζοντας την ανάγκη να μπει τάξη στο πλαίσιο λειτουργίας στον τόπο μας.

Σημαντική σύγκλιση απόψεων καταγράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά την προβολή των Ιονίων Νήσων, όπου ο κ. Σπύρου διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι η προβολή των Ιονίων Νήσων θα αναβαθμιστεί και ανανεωθεί όπως αξίζει στα νησιά και τους επαγγελματίες αυτών. Συνεχάρη δε την Ομοσπονδία για το άριστο έργο που επιτελούν όσον αφορά την προβολή της Κέρκυρας.


Πηγή