Ταξίδεψε από την Αμερική στην Πάτρα για να κάνει Επιτάφιο στην Παντάνασσα όπου είανι η πόλη που υιοθετήθηκε

Τις ρίζες του συνεχίζει να ψάχνει ο Μέριλ Τζένκινς που τον 1954 τον άφησαν στα σκαλιά της Παντάννασας. Την ιστορία του αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη ενώ ο ίδιος δεν σταματά να ελπίζει που έστω και τόσα χρόνια μετά θα βρει κάποιον συγγενή του.

Μ. Παρασκευή στην εκκλησία όπου τον άφησαν όταν ήταν 15 ημερών

Μάλιστα την Μ. Εβδομάδα ταξίδεψε από την Αμερική στην Ελλάδα και στην Πάτρα για να βρεθεί ξανά εκεί που ξεκίνησαν όλα. Στον Ιερό Ναό της Παντάνασσας.

Την Μ. Παρασκευή βρέθηκε στον ναό με την οικογένεια του και προσκύνησε τον Επιτάφιο. Μάλιστα φαίνεται πως ετοιμάζεται και ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του καθώς μαζί του υπήρχε και ένα συνεργείο με κάμερα.

Ο ίδιος δεν έχει βρει ακόμα κάποιο στοιχείο που θα τον οδηγήσει στην βιολογική του οικογένεια όμως εκείνος δεν σταματά να προσπαθεί να βρει κάτι που θα τον οδηγήσει στις ρίζες του. Στην Πάτρα έφτασε την Μ. Τετάρτη ενώ η στιγμή όπου ακούστηκε από τον ιερέα η ιστορία του, το βράδυ της Μ. Παρασκευής, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Γεννήθηκε τον Νοέμβριο (πιθανόν στις 11) του 1954. Αφέθηκε στα σκαλιά του Ιερού Ναού Παντάνασσας την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου του 1954

Η ιστορία του Μέριλ Τζένκινς

Ήταν περίπου 15 ημερών. Πάνω του είχε ένα σημείωμα που έγραφε πως είναι βαφτισμένος και τον λένε Μήτσο. Είχε ακόμα δύο λευκά πουκαμισάκια και πανάκια κομμένα σε λωρίδες. Μέσω του Γ΄ Αστυνομικού τμήματος Πάτρας μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της πόλης ως αγνώστων στοιχείων. Εκεί του έδωσαν το επώνυμο Δημητρίου και αριθμό μητρώου 10719.

Λίγο καιρό αργότερα υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αμερικανών και ταξίδεψε για την Αμερική. Ονομάζεται Μέριλ Τζένκινς, ζει στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι και ψάχνει εδώ και χρόνια τις «ρίζες» του.

Θέλει να βρει συγγενείς του, να μάθει ποια ήταν η βιολογική του μητέρα, να βρει την οικογένειά του. Στην προσπάθειά ΄του τον βοηθέαι ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ.

Η ιστορία του έγινε γνωστή μέσα από την εκπομπή "Φως στο Τούνελ"

Η ιστορία του συγκίνησε ιδιαίτερα τους τηλεθεατές του «Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη . Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, φίλοι του «Τούνελ» έδωσαν σημαντικές πληροφορίες για μια γυναίκα που την ίδια εποχή που γεννήθηκε και εκείνος, άφησε ένα παιδί σε εκκλησία της Πάτρας.

Μέσα στη νύχτα οι συγγενείς της, άρχισαν να ψάχνουν για μαρτυρίες προκειμένου να βοηθήσουν. Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται μήπως θυμίσουν σε κάποιον, κάτι.

Ήρθε στην Πάτρα, περπάτησε την πόλη σπιθαμή προς σπιθαμή, αλλά δεν βρήκε κάποιο στοιχείο

Ο γιος του, οι εγγονές του και οι φίλοι του που παρακολουθούν εδώ και χρόνια αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια του να μάθει κάτι για την βιολογική του οικογένεια, ελπίζουν αυτή τη φορά η τύχη να του χαμογελάσει και να βρει την αλήθεια για τη ζωή του 64 χρόνια μετά…

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    27 Απριλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία