Τους υποψηφίους στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοίνωσε η Αλεξάνδρα Μπαλού.

Εκλογές Τους υποψηφίους στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοίνωσε η Αλεξάνδρα Μπαλού.

Είκοσι υποψηφίους, παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξάνδρα Μπαλού.

1. Αλαμάνος Βαγγέλης, 59 χρονών, μένει στον Ποταμό. Επαγγελματίας στον επισιτισμό. Πρόεδρος Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων Κέρκυρας, πρώην μέλος της Διοίκησης του Επιμελητήριου Κέρκυρας.

2 Ανδριοπούλου Ελένη, 50 χρονών, μένει στο Καβαλλούρι. Ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου Bolentaco. Μέλος της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ.Πρώην μέλος της Ν.Ε. Κέρκυρας του Σύριζα, και της Κ.Ε. του Σύριζα και του τμήματος Δικαιωμάτων, και υποψήφια βουλευτής με τον Σύριζα στις εκλογές του 2009 και του 2012.

3. Αργυροκαστρίτη Αναστασία, 48χρονών, νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΔΗΝ και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

4. Γιαννούλης Σπύρος, 68χρονών, μένει στα Επισκοπιανά. Επαγγελματίας στο κλάδο του τουρισμού. Τέως πρόεδρος του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων στα Μοραΐτικα, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας και πρώην μέλος της διοίκησης του εμπορικού επιμελητηρίου. Τέλος πρώην αντιδήμαρχος στο δήμο Μελιτειέων.

5. Κάγκας Δημήτρης, 43χρονών, επαγγελματίας στον επισιτισμό στο Γάη Παξών. Ιδρυτικό μέλος του σωματείου Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων και επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του αθλητικού ομίλου Παξών.

6. Κάντα Ευθυμία (Έφη), γιατρός, ελεύθερος επαγγελματίας. Από τη Λευκίμμη. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και είναι μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.

7. Κανταρέλης Σπύρος, 38 χρονών, μένει στα Κανάλια Κέρκυρας. Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ. Μέλος της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.

8. Καρδάμη Σπυριδούλα, 46 ετών. Είναι φιλόλογος και εργάζεται πολλά χρόνια ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Κέρκυρας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων. Επίσης τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ.

9. Κουλούρης Δαμιανός, 59 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος.

10. Μάζη Ελένη, 56 χρονών, μένει στους Λιαπάδες Κέρκυρας. Ξενοδοχοϋπάλληλος, αντιπρόσωπος Συνδέσμου Ξ/Υ και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

11. Μαντζάρου Γεωργία (Τζίνα), 60 χρονών, μένει στη Γαρίτσα Κέρκυρας. Από το 1977 έως 1999 μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Κ και μέλος της διοίκησης του Σωματείου των Ξ/Υ. Έχει υπάρξει υποψήφια βουλευτικών εκλογών, νομαρχιακή σύμβουλος και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Δήμο και Περιφέρεια.

12. Μαρκάτη Έλενα, 43 χρονών. Πολιτικός μηχανικός στην πολεοδομία. Εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του περιφερειακού τμήματος Κέρκυρας με την παράταξη «Πανεπιστημονική».

13. Μιχαλάκη Χρυσάνθη (Ανθή), πολιτικός μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, από το 2004 δραστηριοποιείται στην Αχαράβη. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ.

14. Μπαλός Σπυρίδων-Ερωτόκριτος, 59 χρονών, μένει στη Χρυσίδα Κέρκυρας. Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, συνδικαλιστής.

15. Παπαγεωργίου Αλεξάνδρα, 24 χρονών, σπουδάζει στην σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναιαθλήτρια του αθλητικού πολιτιστικού συλλόγου «ΗΡΑΚΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ». Έχει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις. Το 2017 ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ που πήρε μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επίσης υπήρξε και αθλήτρια κολύμβησης του Ναυσίθοου με σημαντικές επιτυχίες.

16. Παπικινός Κώστας, 62 χρονών. Υπάλληλος στη ΔΕΔΗΕ. Συνδικαλιστής στο χώρο εργασίας του, μέλος Δ.Σ ΚέντρουUNESCOΙονίου, πρώην Δημοτικός σύμβουλος δήμου κερκυραίων, μέλος σε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία.

17. Ραυτόπουλος Σπύρος, 59χρονών, οικοδόμος, για 10 και πλέον χρόνια πρώην αξιωματικός εμπορικού Ναυτικού με έντονη Συνδικαλιστική δράση στο χώρο εργασίας του, επί μια δεκαετία γραμματέας του Σωματείου Οικοδόμων καθώς και στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

18. Σαϊτά Μαριλένα, 29 χρονών. Μαθηματικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ στην Κέρκυρα και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας.

19. Χαραλάμπους Μπάμπης, συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ. Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Εκλέχτηκε βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΚΕ το 2007, 2009 και το Μάη του 2012.

20. Χριστοδούλου Βαγγέλης, 52 χρονών. Εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής στα ΕΠΑΛ και ως ωρομίσθιος σε ΙΕΚ. Είναι διορισμένος από το 1996 ως Βρεφονηπιοκόμος και υπηρετεί στον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κέρκυρας, στον οποίο ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου. Μέλος της γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ. Έχει διαχρονική συνδικαλιστική δράση στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας ως επικεφαλής της ΔΑΣ – ΟΤΑ. Επί σειρά ετών είναι μέλος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας.


Πηγή