Όταν το Νοσοκομείο νοσεί…

Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ…

15/04/2019 άλλη μια εφημερία χωρίς ακτινολογικό από τις πολλές μέσα σε κάθε μήνα, ( σχεδόν κάθε Τετάρτη ), όχι γιατί το μηχάνημα είναι χαλασμένο αλλά γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Δεν είναι δημιούργημα της σημερινής διοίκησης, το κληρονόμησε από το παρελθόν.

Δεν κατάφερε όμως μια ολόκληρη θητεία να το εξαλείψει προωθώντας την πρόσληψη, παραϊατρικού προσωπικού, την ώρα που έχουν γίνει προσλήψεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι παραμένει ως ένα άλυτο πρόβλημα, στα τόσα που ταλανίζουν το ταλαίπωρο νοσοκομείο μας.

anakoinwsi nosokomeio

Από το 2015 το υπουργείο Υγείας έχει προσλάβει περισσότερους από 4500 λοιπό

( μη ιατρούς ) προσωπικό και περισσότερους από 1500 επικουρικό προσωπικό μη ιατρούς επίσης.

Φαίνετε λοιπόν ότι η Διοίκηση δεν εξάντλησε όλα τα τυπικά υπηρεσιακά ή μη μέσα.

Ελάτε όμως στη θέση ενός ιατρού που θα αντιμετωπίσει μια κάκωση στα επείγοντα, λέγοντας : ή πρέπει να περιμένετε μέχρι στις δέκα το βράδυ ή αν έχετε χρήματα και αν είναι ανοιχτό ιδιωτικό κέντρο, πηγαίνετε και επιστρέψτε για να συνεχίσουμε την εξέταση.

Σ αυτή τη δύσκολή θέση βρισκόμαστε πολλές φορές μέσα στο μήνα.

Όλα αυτά δεν λέγονται για να σπείρουμε τρόμο, θα το αντιμετωπίζουμε με ασφάλεια και υπομονή όπως και στο παρελθόν, εκείνο που λείπει όμως είναι η αξιοπρέπεια ενός δευτεροβάθμιου νοσοκομείου.

Γ αυτή την αξιοπρέπεια που δεν επιδίωξε ποτέ η σημερινή διοίκηση, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τον κόσμο της Κεφαλονιάς που δεν νιώθει δεύτερης κατηγορίας.

Αυτό τον κόσμο τον θέλουμε μαζί μας και ενήμερο.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ


Πηγή