O π. Παύλος Σπίνος μετατέθηκε στο Προάστιο μετά από 12 χρόνια στην Παντάνασσα

Εδώ και περίπου δύο μήνες αφότου εκοιμήθη σε ηλικία 65 ετών ο π. Αθανάσιος Σταματόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος στο Προάστιο της Πάτρας (Μποζαΐτικα), η πολυπληθής αυτή ενορία είχε μείνει κενή με ιερείς από άλλους ναούς να έρχονται για να τελούν τις ιερές ακολουθίες.

Από τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στο ναό αυτό τοποθετήθηκε ο π. Παύλος Σπίνος, ένας ιδιαίτερα σεμνός και καλλιεργημένος ιερέας, ο οποίος εδώ και πάνω από 12 χρόνια λειτουργούσε στον ιστορικό ναό Παντανάσσης Πατρών. Ο π. Παύλος λοιπόν που είναι και οικογενειάρχης, νυμφευμένος με την πρεσβυτέρα Μαρία και πατέρας τεσσάρων παιδιών με το μεγαλύτερο να πηγαίνει στην στ’ δημοτικού, λειτούργησε στην Παντάνασσα για τελευταία φορά την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 το πρωί, στην αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου τελέστηκε και δέηση για τον Άγιο Γρηγόριο τον Ε’, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως καθώς και για τον Άγιο Νεομάρτυρα Δημήτριο που είναι και ο πολιούχος της Τρίπολης.

Παράλληλα έγινε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο & τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθο και η χειροτονία σε πρεσβύτερο του π. Σωτηρίου Μανέτα, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε θα τοποθετηθεί στον ιερό ναό Παντανάσσης πλάι στον προιστάμενο του ναού, πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τον διάκονο που είναι στην εκκλησία.

Ο π. Παύλος Σπίνος ανήκει στη νέα γενιά των ιερέων και όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήταν στην Παντάνασσα, κέρδισε την αγάπη και εμπιστοσύνη των πιστών και είναι αλήθεια πως στο άκουσμα πως τελικά φεύγει για άλλη ενορία στο Προάστειο, πολλοί στενοχωρήθηκαν αν και είναι σίγουρο πως σε κάθε μεγάλη ιερά πανήγυρη όπως στο Γενέσιο της Θεοτόκου, ο π. Παύλος θα επισκέπτεται την Παντάνασσα.

Πάντως δεν έλειψαν και κάποια σχόλια για το γεγονός ότι στη διάρκεια της Κυριακάτικης Θείας λειτουργίας υπήρξε αυτή η σημαντική παράλειψη, να μην ειπωθούν έστω δύο λόγια πως ο αξιοσέβαστος, συμπαθής και σεμνός αυτός ιερέας αφήνει την Παντάνασσα και μετατίθεται σε κενή ενορία στο Προάστειο.

 Μετά από 12 χρόνια στην Παντάνασσα ο π. Παύλος Σπίνος μετατέθηκε  Η ενορία στο Προάστειο ήταν κενή μετά το θάνατο του π. Αθανασίου Σταματόπουλου

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    15 Απριλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία