Αντώνης Φράγκος:Ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβούλου

Σε επίπεδο Περιφέρειας δεν υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα….
Οι εκλογές πλησιάζουν και είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι εφαρμόζουν την πάγια τακτική του «ταξίματος», ενώ ευαγγελίζονται και τεράστιες αλλαγές σε επίπεδο είτε Δήμου είτε Περιφέρειας με τις παρατάξεις που εκπροσωπούν. Ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πρόοδο», του οποίου ηγείται ο Αποστόλης Κατσιφάρας θεωρώ υποχρέωση μου να καταθέσω κάποιες απόψεις καθώς δεν είμαι άνθρωπος ούτε του ταξίματος, πολλώ δε μάλλον της θεωρίας.
Η αλήθεια είναι ότι η εκάστοτε Περιφέρεια διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, όπως εσφαλμένα κάποιοι υποστηρίζουν, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν περάσει από την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, ήτοι του Δήμους, η διάθεση των χρημάτων αυτών δεν μπορεί να γίνει μόνο από την Περιφέρεια.
Αν εξαιρέσουμε την οδοποιία του επαρχιακού – περιφερειακού δικτύου, που αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας, τα υπόλοιπα αναπτυξιακά έργα αποτελούν συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια.
Ο σχεδιασμός του Δήμου και τι είδους Δήμο θέλουμε γίνεται από την Δημοτική αρχή, η οποία οφείλει αυτά τα οποία σχεδιάζει να τα μελετά, να τα αδειοδοτεί, να τα ωριμάζει και να τα καταθέτει στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση.
Χωρίς ώριμες μελέτες και χωρίς σχεδιασμό από τους Δήμους δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση και εν συνεχεία ανάπτυξη.
Ο ρόλος λοιπόν του Περιφερειακού Συμβούλου είναι να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τα διαθέσιμα κονδύλια και του τρόπους άντλησης τους. Με τις σωστές κατευθύνσεις, τον διάλογο και την επικοινωνία μπορούμε να πετύχουμε πολλά και μεγάλα πράγματα!
Σε επίπεδο Περιφέρειας δεν υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα, δεν υπάρχουν παρατάξεις. Υπάρχει μόνο η συνεργασία με όλους του φορείς για την ανάπτυξη του τόπου μας από όποια θέση και αν βρισκόμαστε.

Αντώνιος Φράγκος – Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

The post Αντώνης Φράγκος:Ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβούλου appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή